Orson Hejnowicz, doświadczony szef kuchni młodego pokolenia, dołączył do zespołu Grape Hotel & Restaurant we Wrocławiu. Hejnowicz, który ma na swoim koncie pracę w tak prestiżowych restauracjach jak Noma i Geranium, będzie teraz odpowiedzialny za kierowanie kuchnią w 5-gwiazdkowym hotelu.
Hejnowicz ma łączyć dwie funkcje, szefa kuchni i dyrektora zarządzającego hotelu. Takie połączenie jest niezwykle rzadko spotykane w branży i tym bardziej ciekawe. Jego doświadczenie i umiejętności będą nieocenione w dążeniu do zapewnienia gościom Grape Hotel & Restaurant niezapomnianych doświadczeń kulinarnych.
Po rocznej przerwie, Grape Hotel & Restaurant wznowił działalność. Obiekt, położony w zabytkowej dzielnicy willowej we Wrocławiu, oferuje swoim gościom 13 pokoi, ekskluzywną restaurację oraz dostęp do pięknego ogrodu.
Obiektem zarządza nowy operator EXCLUSIVE Hotels, spółka która dołącza do już funkcjonującej marki EXCLUSIVE Aparthotel, która od ponad 10 lat, rozwija kulturę hotelarstwa apartamentowego we Wrocławiu, Warszawie i w Krakowie, zarządzając m.in. prestiżowym obiektem EXCLUSIVE Aparthotel | Wrocław Marina.
Grape Hotel & Restaurant to 5-gwiazdkowy, stylizowany i kameralny hotel zlokalizowany w zabytkowej dzielnicy willowej, tuż przy kompleksie Hali Stulecia i wrocławskiego ZOO. Hotel mieści się w kamienicy z XIX wieku, z pięknym ogrodem, który jest do dyspozycji gości. Obiekt dysponuje własnym basenem, sauną i siłownią oraz niezależnym domkiem gościnnym – Cottage House Constantia, który jest wynajmowany na wyłączność. Grape to koncepcja hotelu i restauracji oparta na kulturze winiarskiej. Wino przeplata się tu w motywach menu, ale i jako kluczowy element stylizacji wnętrz. Pokoje, w każdym swoim detalu, wizualnie nawiązują do słynnych regionów upraw i produkcji wina na całym świecie.