Oszczędź czas w kuchni z Rational

0
1274
Każdy kto ma do czynienia z pracą w kuchni, wie że bardzo ważną rolę odgrywa czas jak i jakość posiadanego sprzętu. Firma Rational doskonale zdaje sobie sprawę z wymagań jakie stawia przygotowywanie dań w profesjonalnej kuchni i oferuje swoim klientom urządzenie, dzięki któremu można zaoszczędzić nie tylko czas, ale też koszty.

VarioCookingCenter, to nowy wymiar gotowania. Jest urządzeniem wielofunkcyjnym, które umożliwa zarówno smażenie, gotowanie jak i frytowanie. Wystarczy tylko 2,5 minuty aby włączyć urządzenie, rozgrzać je od 0 do 200 stopni Celsjusza i rozpocząć smażenie. Podczas przygotowywania dań w ramach a’la carte wymagana jest szybkość i elastyczność. Podczas smażenia idealnego steka lub smakowicie przyrządzonego risotto z łososiem istotny jest czas nagrzewania się urządzenia od samego włączenia, z czym świetnie radzi sobie VarioCookingCenter.

Co istotne, urządzenie firmy Rational utrzymuje daną temperaturę, nawet po włożeniu do niego dużej ilości zimnych produktów. Dzieje się tak za sprawą systemu grzewczego opatentowanego przez VarioBoost. Jego siatkowa struktura oddaje temperaturę przez cienkie dno kadzi, a następnie szybko przekazuje ją do przyrządzanych potraw, zapobiegając przy tym przypaleniu i kipieniu.

Opatentowany system grzewczy VarioBoost pozwala kucharzom osiągać pożądane rezultaty nawet o 4 razy szybciej, zużywając przy tym nawet 40% mniej energii niż tradycyjne sprzęty kuchenne. Dzięki wyjątkowej mocy grzewczej temperatura jest utrzymywana na stałym poziomie, a  sok nie wydostaje się przy tym z mięsa, co oznacza lepszą jakość potraw i nawet o 17% niższy spadek masy produktu – wyjaśnia Daniel Sielicki, National Corporate Chef w RATIONAL Sp. z o.o.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.