W czwartek, 21 września, w Złotych Tarasach w Warszawie odbyło się uroczyste otwarcie pierwszej w stolicy restauracji Popeyes. Sieć, która jest obecna na rynku od 51 lat i posiada ponad 4 200 lokali na całym świecie, słynie z dań z kurczaków przygotowywanych według specjalnej luizjańskiej receptury.
Mimo że oficjalne otwarcie lokalu zaplanowano na godzinę 10:00, miłośnicy fast food-u zaczęli gromadzić się przed wejściem do Złotych Tarasów znacznie wcześniej. Wielu z nich chciało być pierwszymi, którzy skosztują specjałów tej amerykańskiej sieci w Warszawie.
Po sukcesie otwarcia restauracji Popeyes we Wrocławiu i Szczecinie, Warszawa dołączyła do grona miast, w których można spróbować dań z kurczaków przyrządzanych według tradycyjnej luizjańskiej receptury. Zainteresowanie było ogromne, co potwierdzają kolejki, które tworzyły się przed wejściem.
Dla najbardziej wytrwałych gości sieć przygotowała niespodzianki. Pierwsze trzy osoby, które stanęły w kolejce, otrzymały kupon „Chicken Sandwich na rok za free”. Oznacza to, że będą mogły cieszyć się trzema flagowymi kanapkami tygodniowo przez cały rok, od 21 września 2023 do 20 września 2024. Natomiast dla pierwszej setki klientów przewidziano kupony na darmową Chicken Sandwich do wykorzystania w dniu otwarcia.