Otwarcie warszawskiego hotelu marki Roberta de Niro przełożone

0
1326

Pandemia koronawirusa pokrzyżowała plany inauguracji pierwszego w Polsce hotelu pod szyldem Nobu. Huczne otwarcie ekskluzywnego obiektu w centrum Warszawy zostało przesunięte o dwa miesiące.

Nobu Hotel Warsaw w pierwotnym założeniu miał rozpocząć przyjmowanie pierwszych gości już w czerwcu, ale ze względu na trwający w naszym kraju stan epidemii oraz związane z tym liczne obostrzenia wprowadzone przez rząd oficjalna inauguracja obiektu została przełożona na sierpień. Bogaty program imprezy zakładał szereg atrakcji oraz obecność wielu znanych osobistości ze świata kultury i sztuki, co w warunkach powszechnej izolacji byłoby znacznie utrudnione.

Pięciogwiazdkowy obiekt, który został wzniesiony u zbiegu ulic Koszykowej i Wilczej, będzie funkcjonował pod znaną już na całym świecie marką Nobu. Została ona założona przez trzech wspólników – szefa kuchni Nobu Matsuhisę, producenta filmowego Meira Tepera oraz aktora Roberta De Niro, który pełni również rolę globalnego ambasadora całego projektu. Hotele i restauracje Nobu cechuje nietypowa architektura, ekskluzywny wystrój oraz zróżnicowana kuchnia na najwyższym poziomie.

Nobu Hotel Warsaw będzie wyróżniał się oryginalną fasadą zaprojektowaną przez stołeczną pracownię Medusa Group. Nakładające się na siebie „moduły”, liczne przeszklenia oraz imponujących rozmiarów pionowa pokrywa roślinna tworzą unikatowe połączenie odpowiadające współczesnym trendom architektonicznym. Wnętrza w historycznej części kamienicy, w której wcześniej funkcjonował Hotel Rialto, utrzymane będą natomiast w stylu klasycznym, nawiązującym do wspaniałych tradycji warszawskiej architektury i sztuki. Nowe skrzydło obiektu zachwyci z kolei odwiedzających swoim minimalistycznym, ale bardzo gustownym wystrojem.

Do dyspozycji gości zostanie oddanych łącznie 117 pokoi, nowoczesna strefa relaksu, przestrzeń konferencyjna, a także ekskluzywna restauracja (w ofercie znajdzie się m.in. kultowy czarny dorsz z aksamitnym sosem miso, czy też tatar z tuńczyka w aromatycznym sosie sojowo-wasabi z dodatkiem kawioru z jesiotra syberyjskiego Osetra), Nobu Café i Nobu Bar. Szacuje się, iż cała inwestycja pochłonie ok. 100 milionów złotych.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.