Dzień rozpoczynał się od porannej kawy, następnie lunchu, a kończył się spotkaniem towarzyskim (bankiet, cocktail i sesje posterowe). Zadanie było o tyle skomplikowane, że usługa cateringowa rozciągnięta była w czasie i przestrzeni.
Strefy cateringowe umiejscowione były od Auli Głównej, dziedzińca gmachu głównego, przy namiocie obok Starej Kotłowni, aż po budynek MiINI oraz Aulę Fizyki. Obsługa Kelnerska zajmowała całą przestrzeń Politechniki Warszawskiej, a koordynatorzy nadzorowali wszystkie strefy równocześnie.
Duże doświadczenie, znajomość potrzeb Partnera oraz doskonała znajomość obiektów stołecznej uczelni sprawiły, że wszystkie działania przebiegły bardzo sprawnie.
Korzenie Melon Catering (daw. Party Serwis Catering) sięgają prowadzonego od lat 70. elitarnego klubu dyplomatycznego w Jabłonnie k. Warszawy i kultowej w tamtych latach restauracji „Kameralna” przy ul. Foksal. Dzisiaj firma zarządzana przez Emilię Melon-Olchowicz oraz Tomasza Melona jest partnerem biznesowym wielu poważanych instytucji, organizacji i przedsiębiorstw, co jeszcze bardziej mobilizuje całą załogę do ciężkiej pracy. Wyśmienita kuchnia to wizytówka marki, ale do realizacji doskonałego przyjęcia niezbędny jest również zaufany, kompetentny zespół pracowników, którzy dążą do doskonałości i zawsze mocno wsłuchują się w potrzeby klienta, oraz rozbudowana flota dostawcza. Nowoczesna siedziba firmy zlokalizowana jest na warszawskim Okęciu.