Patryk Kotarba szefem kuchni Scandinavia Resort w Zatorze

0
1590
Fot.: Materiały prasowe Scandinavia Resort

Nowe otwarcie Scandinavia Resort w Zatorze już 14 kwietnia. Po nieco ponad roku przerwy, wraz z całym resortem otwiera się jedna z najchętniej odwiedzanych restauracji w regionie – Scandi Restaurant. Wraz z nowym otwarciem przyszedł czas na odświeżenie menu. I tak oto, aby zapewnić Gościom wszystko co najlepsze i zadbać o najlepsze doświadczenia kulinarne – na czele kuchni stanął Patryk Kotarba, Szef Kuchni z międzynarodowym doświadczeniem.

Patryk Kotarba to znany i ceniony szef kuchni, który zdobywał doświadczenie w renomowanych restauracjach w Polsce i za granicą. Gotował między innymi dla Prezydenta RP i Prezydenta Niemiec, uczestniczył w międzynarodowym projekcie „Good France”, trzykrotnie zdobył „żółtą czapkę” przewodnika Gault&Millau. Teraz podejmuje wyzwanie opracowania nowego konceptu kulinarnego obecnych i przyszłych obiektów Scandinavia Resort, doceniając przy tym tempo rozwoju resortu i energię zespołu #scanditeam! Jego kulinarna pasja oraz umiejętności z pewnością przyciągną nowych, oraz zachęcą stałych Gości do spróbowania nowych smaków.

Prawdziwe jedzenie tworzone jest z pasją i miłością do samych ludzi, dla których się gotuje. Jestem pewien, że nowe menu pozytywnie zaskoczy nawet najbardziej wymagających smakoszy. Połączyłem tradycyjne smaki z nowoczesnymi technikami kulinarnymi i polsko-skandynawskim twistem – mówi Patryk Kotarba, Szef Kuchni w Scandi Restaurant

Jednym z największych atutów nowego menu jest z pewnością dobór sezonowych produktów. Szef Kuchni Patryk Kotarba stawia na świeżość i naturalność składników, dzięki czemu dania są nie tylko smaczne, ale również zdrowe. W nowym menu pojawi się między innymi autorska, skandynawska zupa rybna z lokalnym akcentem w postaci zatorskiego karpia, pierogi z siekanym żeberkiem bbq, z musem z kiszonej kapusty czy ravioli z łososiem i pieczonym bakłażanem z musem z marchwi i pomarańczy – to tylko przedsmak niesamowicie dobrej i wyróżniającej się kuchni.

W Scandinavia Resort Patryk Kotarba będzie odpowiedzialny za całą koncepcję kulinarną – od wyboru składników i opracowania standardu najważniejszego posiłku w ciągu dnia, jakim jest śniadanie, przez przygotowanie menu Scandi Restaurant i Beach Bar, po kierowanie zespołem kuchennym i współpraca przy planowaniu kolejnych inwestycji. Jego celem jest zaspokojenie wymagających podniebień Gości restauracji, oferując im wyjątkowe smaki i doświadczenia kulinarne.

Fot.: Materiały prasowe Scandinavia Resort

Organizacja gastronomii w takim miejscu jak Scandinavia Resort, na który składa się kilka outletów noclegowych i gastronomicznych to duże wyzwanie. Dlatego właśnie szukaliśmy doświadczonego Szefa Kuchni, który podoła temu wyzwaniu. W planach spółki zarządzającej jest dalszy dynamiczny rozwój marki Scandinavia Resort, potrzebujemy zatem silnego gracza w segmencie gastronomii, który dotrzyma nam kroku i będzie rozwijał koncept gastronomiczny w przyszłości. Cieszę się, że udało mi się przekonać Patryka, aby dołączył do naszego zespołu. Gdy pierwszy raz spróbowałam jego kuchni, od razu wiedziałam, że jest to smak, który podbije serca naszych Gości! Nie mogę doczekać się, by pierwsi Goście spróbowali propozycji z nowego menu! Zapraszam do Scandi Restaurant już 14 kwietnia – dodaje Ewa Słodczyk, Dyrektor Generalna Scandinavia Resort.

Scandi Restaurant jest częścią Scandinavia Resort, jednego z największych operatorów bazy noclegowej w powiecie oświęcimskim. W portfolio firmy znajduje się Scandi Resort, Scandi Marine, a od 2023 roku także Zatoria Luxury Glamping oraz Scandi Village (dawny Zatorek). Jeszcze przed wakacjami zostanie oddana do użytku nowa część Scandi Marine, w której powstanie 48 apartamentów w kontenerach morskich. W sumie pojemność obiektów marek Scandinavia Resort wyniesie ponad 750 miejsc noclegowych!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.