Paweł Mieszała, bo właśnie o nim mowa, jest cukiernikiem z 29-letnim doświadczeniem. Staże zawodowe odbywał m.in. we Francji i Belgii. Na swoim koncie ma już tytuły mistrza Polski i świata w cukiernictwie. Trzykrotnie brał również udział w prestiżowym konkursie o Puchar Świata w cukiernictwie, który odbywa się w Lyonie.
Mieszała jest wykładowcą i szkoleniowcem, a spod jego ręki wyszło wielu cukierników odnoszących obecnie sukcesy w branży. W 2000 roku jako Mistrz Szkolący był odpowiedzialny za przygotowanie Marleny Szymaś do Mistrzostw Świata Młodych Cukierników – Lizbona (wynik: I miejsce), w 2002 roku, w tej samej roli, odpowiedzialny kreatywnie za przygotowanie Michała Doroszkiewicza do Mistrzostw Świata Młodych Cukierników – Poznań (wynik: I miejsce), zaś w 2013 przygotowywał Mariusza Góreckiego do Mistrzostw Świata Młodych Cukierników – Rio de Janeiro. W latach 1995-2004 wykładał w Europejskiej Szkole Mistrzów „Proffesional” oraz w Akademii Zeelandia. Aktualnie prowadzi autorską cukiernio-kawiarnię Pawlova w Luboniu (woj. wielkopolskie).