Pink Lobster zaprasza na degustację historycznych polskich dań

0
1610
W najbliższy czwartek w renomowanej warszawskiej restauracji Pink Lobster odbędzie się niezwykła prezentacja i degustacja historycznych polskich dań. Wydarzenie uświetnią swoją obecnością goście specjalni – członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni​: Iwona Niemczewska, Wojciech Harapkiewicz, Łukasz Konik, Robert Skubisz, Monika Ignaciuk, Jarosław Owczarczyk, a także szef kuchni i właściciel konceptu przy Żurawiej 6, Jarosław Walczyk.

Kulinarny event pod hasłem: „Przez stulecia – kuchnia polska w siedmiu kolorach” poprowadzi Jarosław Dumanowski – Profesor UMK w Toruniu, historyk czasów nowożytnych oraz autor bloga poświęconego tradycjom kulinarnym: www.dumanowski.natemat.pl. Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc organizatorzy proszą zainteresowanych udziałem w wydarzeniu o kontakt telefoniczny lub mailowy: [email protected].

Restauracją Pink Lobster, w której odbędzie się prezentacja połączona z degustacją, zarządza trio Aleksandra Gątkiewicz, Robert Gątkiewicz i Jarosław Walczyk. Ten ostatni jako szef kuchni odpowiada również za menu, w którym znajdują się wykwintne dania oparte o sezonowe produkty najwyższej jakości, będące połączeniem inspirujących smaków. W ofercie trunków znaleźć można natomiast odpowiednio wyselekcjonowane wina, czy też domowe nalewki, a wśród napojów bezalkoholowych alternatywnie parzone kawy i herbaty.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.