Kulinarny event pod hasłem: „Przez stulecia – kuchnia polska w siedmiu kolorach” poprowadzi Jarosław Dumanowski – Profesor UMK w Toruniu, historyk czasów nowożytnych oraz autor bloga poświęconego tradycjom kulinarnym: www.dumanowski.natemat.pl. Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc organizatorzy proszą zainteresowanych udziałem w wydarzeniu o kontakt telefoniczny lub mailowy: [email protected].
Restauracją Pink Lobster, w której odbędzie się prezentacja połączona z degustacją, zarządza trio Aleksandra Gątkiewicz, Robert Gątkiewicz i Jarosław Walczyk. Ten ostatni jako szef kuchni odpowiada również za menu, w którym znajdują się wykwintne dania oparte o sezonowe produkty najwyższej jakości, będące połączeniem inspirujących smaków. W ofercie trunków znaleźć można natomiast odpowiednio wyselekcjonowane wina, czy też domowe nalewki, a wśród napojów bezalkoholowych alternatywnie parzone kawy i herbaty.