Polska na kulinarnej mapie świata – nasi młodzi kucharze w kolejnym etapie SPYCA! 

0
402
Fot.: Materiały prasowe

Do kolejnego etapu VI edycji prestiżowego konkursu S. Pellegrino Young Chef Academy Competition zakwalifikowało się aż trzech zdolnych Polaków! Maciej Osiński, Cezary Boraczyński i Dawid Cieśliński, razem ze swoimi mentorami, polecą na Maltę, by zawalczyć o wielki finał. Ich umiejętności kulinarne oraz kreatywność będą oceniane przez jury, w którego skład wchodzą szefowie kuchni z całego świata, w tym także z Polski. Jurorką tegorocznej edycji będzie Iwona Niemczewska, właścicielka i Szefowa Kuchni restauracji „Z drugiej Strony Lustra”. 

Fot.: Materiały prasowe (od lewej: Cezary Boraczyński, Dawid Cieśliński, Maciej Osiński)

Polska na międzynarodowej kulinarnej arenie

Pellegrino Young Chef Academy Competition działa już niemal od dziesięciu lat, wspierając młodych kucharzy w realizacji kulinarnych marzeń. To jeden z najbardziej prestiżowych konkursów na świecie, który otwiera drzwi do kariery. Według Iwony Niemczewskiej, jednej z jurorek, udział w konkursie daje szansę na spotkanie z najbardziej kreatywnymi młodymi pasjonatami kuchni z kilkudziesięciu krajów, inspirowanie się nawzajem i nawiązywanie wartościowych kontaktów. Udział w S. Pellegrino Young Chef Academy Competition to już duży sukces, a awansowanie do kolejnych etapów stanowi wyjątkowe osiągnięcie. Z tego powodu ogromne gratulacje należą się Maciejowi Osińskiemu, Cezaremu Boraczyńskiemu i Dawidowi Cieślińskiemu.

Pomóżmy naszym wygrać

W konkursie na ręce polskich kucharzy patrzeć będzie nie samo jury, ale i publiczność, która może wybrać swojego ulubieńca. Do 22 listopada br. na stronie konkursu trwa głosowanie, gdzie można oddać swój głos na jednego z uczestników. Osoba, która zbierze najwięcej głosów, otrzyma wyjątkową nagrodę Fine Dining Lovers Food for Thought Award. Wspierając naszych kucharzy, motywujemy ich do dalszej rywalizacji o finał!

Swój własny smak

Idealnym przepisem na wygraną w S. Pellegrino Young Chef Academy Competition i czymś, co zdecydowanie doda smaku jest autentyczność i kreatywność. Organizatorzy prestiżowego konkursu chcą w ten sposób zwrócić uwagę na autentyczność i kreatywność w świecie kulinarnym. Oprócz nagrody głównej uczestnicy tegorocznej edycji mają powalczą o wyróżnienia w trzech specjalnych kategoriach:

– S.Pellegrino Social Responsibility Award – dla dania, które najlepiej odzwierciedla odpowiedzialne praktyki kulinarne.

– Acqua Panna Connection in Gastronomy Award – przyznawana przez mentorów za potrawę, która najpełniej oddaje kulinarne dziedzictwo regionu.

– Fine Dining Lovers Food for Thought Award – nagroda przyznawana przez społeczność Fine Dining Lovers online dla kucharza, który najgłębiej wyraża swoje przekonania poprzez swoje danie.

S.Pellegrino – Marka z tradycją i pasją

Konkurs S. Pellegrino Young Chef Academy Competition, organizowany przez markę S.Pellegrino, która od ponad 120 lat jest symbolem włoskiego smaku i stylu, wspiera młodych kucharzy, oferując im możliwość zaistnienia na międzynarodowej scenie kulinarnej. Udział w rywalizacji jest otwarty dla szefów kuchni poniżej 30. roku życia, a zdobyte nagrody i wyróżnienia często stanowią kluczowy krok w drodze do globalnej kariery.

Czy polscy kucharze podbiją serca jurorów oraz publiczności? Okaże się już w kolejnym etapie konkursu S. Pellegrino Young Chef Academy Competition.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.