Pomysł na zewnętrzną atrakcję gastronomiczną

0
1304

Od 15 maja ma być możliwe przyjmowanie gości restauracyjnych w ogródkach na świeżym powietrzu. Część restauracji skorzysta z tej możliwości, część niestety nie. Warto pomyśleć o tym, aby oferta restauracji była niesztampowa i atrakcyjna, aby przyciągnęła gości i zachęcała do powrotu.

Chcielibyśmy na przykładzie Hotelu Lamberton pokazać Wam świetny pomysł na wyróżnienie swojej oferty z tłumu i zaproponowanie gościom oryginalnej kuchni, która idealnie sprawdzi się nie tylko podczas serwisu na świeżym powietrzu, ale na stałe może być atrakcją dla gości.

Już niedługo w Hotelu Lamberton pojawi się Bałkański Grill, który ma wzbogacić wzbogaceniu ofertę Restauracji Letniej. Restauracja z założenia ma lekki, nieformalny charakter – zewnętrzny grill, kraciaste obrusy, orzeźwiające napoje i drinki, leżaki, parasole i dekoracyjne beczki, a teraz jeszcze bałkańskie smaki – to wszystko będzie czekać na Gości, informuje Tomasz Wierzbicki, F&B Manager.

W menu zaplanowane zostały takie klasyki jak pljeskavica, ćevapčići, trybowany kurczak, rumstek czy panierowany ser, ale również jagnięcina, ryby, owoce morza, makarony i inne. Obecnie trwają prace modernizacyjne, a otwarcie planowane jest na połowę czerwca.

Hotel poza głównym budynkiem posiada również Altanę – piękny, wolnostojący, piętrowy obiekt w stylu Hampton, z kominkiem, barem i grillem. Duże przeszklenia oraz wnętrze z białego drewna są bardzo mocnym atutem przy wyborze miejsca dla organizatorów wszelkich wydarzeń.

Altana cieszy się ogromnym zainteresowaniem zarówno ze strony Młodych Par i organizatorów przyjęć okolicznościowych, jak i organizatorów konferencji. Jednak, zdaniem Zarządu, pozostawało tam pole do wykorzystania. Tak narodził się pomysł utworzenia restauracji, która funkcjonować będzie głównie w sezonie letnim i stanowić będzie uzupełnienie restauracji hotelowej. Restauracja Letnia powstała w 2020 roku, a w tym sezonie uzupełniamy ofertę. – mówi Monika Mróz, Manager ds. Marketingu Hotelu Lamberton.

Zachęcamy do weryfikacji możliwości swoich hoteli i restauracji i tworzenia nowych usług, które pozwolą przyciągnąć gości.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.