POStaw na dowozy w Twojej restauracji

0
1769
Już 27-29 marca, podczas targów EuroGastro 2019 restauratorzy będą mieć okazję zasięgnąć bezpłatnej porady ekspertów w zakresie wdrożenia dostaw w lokalu. Podczas konsultacji można dowiedzieć się jak więcej zarabiać na zamówieniach w dostawie czy w jaki sposób wprowadzić je do swojej oferty.

Dostawy w restauracji – czy warto?

Popularność jedzenia z dowozem z roku na rok rośnie, jednak wdrożenie systemu w restauracji nie zawsze jest łatwym zadaniem i często wiąże się z wieloma pytaniami przedsiębiorców. Mnogość wątpliwości sprawia, że nie wszyscy decydują się na ich wprowadzenie – a szkoda! Średni odsetek lokali z dowozem w kraju wynosi 19%. Warto do nich dołączyć – odpowiednio wdrożone dostawy mogą znacznie podnieść zyski restauracji i przyczynić się do jej szybkiego rozwoju. Warto pamiętać także o tym, że zakaz handlu w niedziele również sprzyja zamówieniom jedzenia w dowozie. Badania dowodzą, że od wejścia w życie nowego przepisu, wzrosła liczba zamówień jedzenia w dostawie do nawet 65% względem niedziel poprzednich (Raport Stava 2018).

Dowóz jedzenia w restauracji – od czego zacząć?

Restaurator stający przed zadaniem wprowadzenia dowozów w swoim lokalu mierzy się z wieloma pytaniami: od czego zacząć? Czy skorzystać z usług pośrednika, czy zainwestować we własny system dowozów? Jak powinny być opodatkowane zamówienia w dostawie? Jakie wymogi powinien spełniać samochód przewożący jedzenie do klientów? Czy dowozy mogą być opłacalne dla małej restauracji? A to tylko początek długiej listy pytań…

Znając potrzeby restauratorów i trudności jakie ich spotykają w poszukiwaniu przystępnych i rzetelnych informacji na temat sektora delivery, firma POSbistro postanowiła zorganizować bezpłatne konsultacje dla restauratorów, podczas których udzielane będą porady dotyczące dostawy jedzenia w ich lokalach gastronomicznych. Na zainteresowanych czekać będą eksperci, którzy odpowiedzą na pytania, rozwieją wątpliwości i posłużą dobrą radą.

Z restauratorami spotkają się między innymi:

Marta Kosecka – adwokat oraz autorka bloga przepisnagastronomie.pl – poprowadzi konsultacje z zakresu opodatkowania w dowozach, wymaganiach samochodu oraz o RODO, które nieodłącznie wiąże się z zamówieniami w dostawie.

Mateusz Wawro – autor kanału Głodny na YouTube – opowie o tym, kiedy dowóz w biznesie się opłaci oraz jak skutecznie promować dostawy za pośrednictwem mediów społecznościowych.

Grzegorz Aksamit – Wiceprezes, Stava – podpowie początkującym restauratorom o tym, jak wybrać optymalną lokalizację lokalu pod dowozy oraz jak uruchomić dostawy jedzenia w restauracji od zera.

Konsultacje w ramach stoiska POSBistro na targach EuroGastro to świetna okazja do spotkania z ekspertami z wybranych dziedzin. Jak co roku jako Stava będziemy rozmawiać z restauratorami na temat dowozów jedzenia – jednego z najszybciej rozwijających się segmentów gastronomii. – zaprasza Grzegorz Aksamit ze Stava.

Więcej informacji na oficjalnej stronie organizatora.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.