Prawo w Horeca odc. 7 – Rozwiązanie umowy z pracownikiem (Horeca Radio)

0
1226

Zakaz konkurencji podczas trwania pracy i po jej ustaniu, zachowanie poufności, kary pieniężne, oświadczenia? O czym musi pamiętać pracodawca przy rozstawaniu się z pracownikiem? Zapraszamy do wysłuchania audycji!

Mikołaj Ostrowski jest absolwentem prawa na Uniwersytecie Warszawskim. Aplikację sądową ukończył w stołecznym Sądzie Apelacyjnym, natomiast adwokacką w Okręgowej Radzie Adwokackiej w Warszawie. Od przeszło dziesięciu lat doradza przedsiębiorcom. Doświadczenie zawodowe zdobywał w renomowanej warszawskiej kancelarii Michałowski Stefański, gdzie uczestniczył w poważnych projektach biznesowych. W 2014 roku spełnił swoje marzenie – założył własną kancelarię OWIW Legal, w której zajmuje się sporami sądowymi, prawem umów, regulaminami oraz kwestiami podatkowymi. Od listopada br. współprowadzi również w Horeca Radio cykl audycji pt. „Prawo w branży Horeca”, w których doradza hotelarzom i gastronomom w zagadnieniach prawnych.

Adriana Lotolc

Prawnik OWIW Legal, absolwent Uniwersytetu Warszawskiego. Doświadczenie zawodowe zdobywała między innymi w Biurze Rzecznika Praw Obywatelskich. W Kancelarii OWIW Legal od początku współpracy wspiera przedsiębiorców w rozwiązywaniu problemów prawnych, w szczególności właścicieli hoteli i restauracji. Zajmuje się szeroko pojętym prawem cywilnym i gospodarczym, aktywnie uczestniczy w wielomilionowych procesach sądowych. Opiekun prawny hotelarzy i restauratorów. Stały ekspert prawny Przeglądu Gastronomicznego. Prowadzi blogi Prawo w salonie urody oraz Prawnik w hotelu i restauracji, poświęconego branży HoReCa. Interesuje się sportem. Jest członkiem oficjalnego fan klubu FC Barcelona.

 

Partnerzy audycji:

   

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.