Wśród rozwiązań, które cieszą się ogromną popularnością w sektorze HoReCa w kraju i zagranicą, Edpol Food & Innovation może zaoferować:
- saszetki, cup’y, topper’y oraz innowacyjne zawieszki na butelkę z personalizowaną zawartością, m.in. sosami, dipami, czy produktami suchymi;
- mrożone sosy i buliony, miksy maślane oraz nadzienia termostabilne.
Rozwiązania convenience firmy Edpol pozwalają zbudować imponującą kartę menu, którą docenią klienci Twojego lokalu.
Produkty konfekcjonowane
Niezależnie od prowadzonej działalności gastronomicznej, warto móc zaoferować Klientom poręczną formę serwowania produktu uzupełniającego, która pozwala na samodzielne, higieniczne dozowanie. Ponadto konfekcjonowanie umożliwia zwiększenie liczby zamówień „na wynos”. Jest to niezwykle ważne dla współczesnego, ceniącego czas i wygodę Konsumenta. Wysokie standardy mikrobiologiczne spełniane podczas konfekcjonowania pozwalają na bezpośredni kontakt żywności z zewnętrzną warstwą saszetki. Personalizowane rozwiązania firmy Edpol pomagają zwiększyć sprzedaż, a tym samym zyski, poprzez zaoferowanie Konsumentowi atrakcyjnego, pełnowartościowego zestawu.
Jeśli chcesz zaskoczyć swoich Klientów, zastosuj innowacyjną formę pakowania komplementarnej zawartości do produktu bazowego, jaką jest zawieszka na butelkę. Edpol Food & Innovation oferuje personalizację nie tylko zawartości, ale także opakowań, tak, aby były nośnikiem Twojego przekazu marketingowego. Zawieszki na butelkę mogą być z powodzeniem stosowane na wodach mineralnych serwowanych w hotelach.
Produkty mrożone
W odpowiedzi na potrzeby Partnerów biznesowych dział R&D firmy Edpol Food & Innovation opracował produkty mrożone w małych porcjach: sosy i buliony, miksy maślane oraz nadzienia termostabilne. Szeroka oferta gotowych mrożonych sosów i bulionów obejmuje zarówno najbardziej popularne oraz lubiane smaki, jak i te nietypowe, wyszukane.
Wszystkie receptury są „szyte na miarę”, co zapewnia unikalne, dopasowane do preferencji rozwiązania produktowe. Należy zaznaczyć, że są one oparte o naturalne składniki najwyższej jakości, dlatego też wpisują się w trend prozdrowotny. Zarówno miksy maślane, jak i gotowe sosy mrożone w półkulach nie zawierają wzmacniaczy smaku, sztucznych aromatów i barwników oraz konserwantów. Ponadto niezwykle ważnymi atutami produktów Edpol jest ich długa trwałości przechowalnicza (wynosząca 18 miesięcy) oraz gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.
Miksy maślane można stosować do przyrządzania wyrafinowanych mięs, ryb oraz pieczywa, w celu nadania im unikalnego smaku. Powstają one na bazie masła extra, oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego z nutą aromatycznych ziół. Z kolei nadzienia termostabilne są wytwarzane z warzyw, owoców, surowców mlecznych i olejów. Dzięki stabilności termicznej podczas smażenia lub pieczenia, nadają potrawom soczystości oraz niepowtarzalnego smaku.
Podczas konferencji Gastro Meeting firma Edpol Food & Innovation zaprasza na swoje stoisko, gdzie będzie można nawiązać inspirujące smakiem relacje biznesowe (29 maja 2018 r., DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw).