Przekąski w karnawale – rozpieść gości różnorodnością

0
1125

Karnawał ciągle trwa. To czas zabaw i balów, podczas których jedzenie zawsze stanowi sympatyczny dodatek, ceniony tym bardziej im jest smaczniejszy i różnorodny. Międzynarodowe przysmaki, od pikantnych po słodkie, z mięsem i bez – każda propozycja finger foodów znajdzie swoje miejsce na stole.

Jeśli spojrzymy na propozycje dań karnawałowych, zobaczymy nieskończoną różnorodność potraw: kanapki jagnięce z kremem z awokado, grillowanymi warzywami i chipsami z jarmużu, pieczona marynowana dynia, sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych, ser kozi w płatkach migdałów czy warzywne babeczki z pieca. Produkcja dużych ilości, każdej nocy, o powtarzalnej jakości i przez wiele godzin może szybko stać się wyzwaniem w przypadku tradycyjnych urządzeń kuchennych. Coraz więcej szefów kuchni odchodzi od tradycyjnych urządzeń w kierunku nowoczesnych narzędzi, takich jak piec konwekcyjno-parowy, w którym można przyrządzić mięso, ryby, drób, warzywa, potrawy z jajek, wypieki, desery, w trzydziestu czy kilku tysiącach porcji.

Piec konwekcyjno-parowy można obsługiwać z wykorzystaniem pary, gorącego powietrza lub połączenia tych dwóch opcji. SelfCookingCenter, piec konwekcyjno-parowy firmy Rational, idzie o krok dalej i dodaje inteligencję kulinarną do tych podstawowych funkcji. Oznacza to na przykład, że wiele potraw można gotować w tym samym czasie lub w nocy, a nawet duże ilości grillowanych potraw można równomiernie przyrumienić. Kolejną zaletą jest to, że przepis, który okazał się atrakcyjny, jest zapisywany i można go odtworzyć po naciśnięciu jednego przycisku. Co więcej, dzięki ConnectedCooking można przenieść przepis na dowolną liczbę innych urządzeń SelfCookingCenter. Gwarantuje to taki sam rezultat dla wszystkich urządzeń, niezależnie od tego, kto obsługuje SelfCookingCenter. Według Jacka Bafii, Dyrektora Sprzedaży RATIONAL: „Często na początku spotykam się z dużym sceptycyzmem co do tego, czy w SelfCookingCenter rzeczywiście można piec w jednym załadunku na przykład rybę i crroisanty i nie będzie przenikania zapachów. Ale po pierwszym użyciu takie watpliwości znikają, szczególnie gdy szefowie kuchni widzą oszczędność czasu i wygodę użytkowania.” To wszystko oznacza mniej stresu w kuchni oraz smaczne i różnorodne dania.

Propozycje dań karnawałowych:

pieczona marynowana dynia https://bddy.me/30lmRLh

ser kozi w płatkach migdałów https://bddy.me/2QRhYGz

O firmie RATIONAL

Grupa RATIONAL to światowy lider rynku i technologii w zakresie urządzeń do termicznego przyrządzania potraw w kuchniach profesjonalnych. Założone w 1973 r. przedsiębiorstwo zatrudnia około 2300 pracowników, w tym ponad 1300 w Niemczech. Od wprowadzenia na giełdę w 2000 r. firma RATIONAL jest notowana na niemieckiej giełdzie w segmencie Prime Standard, a obecnie również w indeksie średnich spółek MDAX.

Nadrzędnym celem działalności firmy jest nieprzerwanie zapewniać swoim klientom najwyższe możliwe korzyści. Firma RATIONAL czuje się zobowiązana do przestrzegania zasad zrównoważonego rozwoju, co znajduje potwierdzenie w regulacjach dotyczących ochrony środowiska, kierownictwa oraz odpowiedzialności społecznej. Wysoki poziom działalności spółki RATIONAL potwierdzają zdobywane co roku liczne międzynarodowe nagrody i wyróżnienia.

 

 

 

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.