Sezon na grilla trwa w najlepsze, także w Qubus Hotel. Od połowy czerwca w 5 obiektach Qubus Hotel wprowadzone zostało nowe menu barbecue. Grillowane przysmaki dostępne są w restauracjach w: Qubus Hotel Kraków, Qubus Hotel Łódź, Qubus Hotel Głogów, Qubus Hotel Gdańsk i Qubus Hotel Legnica.
– W każdym hotelu szef Kuchni przygotował swoje unikalne propozycje grillowe. Dzięki wielkim „grillowym lokomotywom” możemy nie tylko przygotowywać potrawy z ognia, ale także wędzić mięsa czy ryby. Rozmiar rusztu pozwala nam także przygotować grillowe, wakacyjne przyjęcia na kilkadziesiąt osób. Wszystkie dania są serwowane z najwyższej jakości, świeżych składników, a do grillowania i wędzenia używamy naturalnego drewna, okorowanej olchy czerwonej – mówi Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.
Niektóre restauracje pomieszczą nawet do 120 gości. Na taką ilość smakoszy oryginalnych dań trzeba się odpowiednio przygotować. Ważne jest nie tylko doświadczenie personelu, ale także oryginalne receptury dań, które mają zachwycić swoim smakiem gości restauracyjnych. Większość restauracji ma także swoje ogródki, dzięki temu miłośnicy grillowych pyszności mogą zjeść posiłek zarówno w klimatyzowanych, eleganckich wnętrzach restauracji jak też na świeżym powietrzu.
Wszyscy kucharze Qubus Hotel szkoleni są przez wicemistrza świata w grillowaniu – Mariusza Tkaczyka. To z pewnością gwarantuje, że grillowe pomysły sprostają oczekiwaniom fanów potraw BBQ. W tym roku szefowie kuchni postawili na soczyste mięsa, delikatne ryby i owoce morza, a także desery. W Krakowie skosztować można wyrazistych w smaku steków z Angusa, ale również polskich specjałów takich jak kiszka ziemniaczana. Qubus Hotel Gdańsk proponuje delikatną, lekką sałatę Cezar z grillowaną piersią z kurczaka oraz orientalnego satay’a drobiowego w towarzystwie sałatki tabbouleh i sosu miętowego. Z kolei Qubus Hotel Głogów proponuje tradycyjną kaszankę podaną na chałce, z orientalnym chutney morelowo-jabłkowym, grillowane żebro z warzywami, a także modne od kilku sezonów pastrami z mostku wołowego. W Qubus Hotel Łódź szef kuchni zachwala pyszne żeberka wieprzowe pieczone w marynacie BBQ oraz wykwintną kaczkę z grillowanymi jabłkami i opiekanymi ziemniakami. Natomiast ruszt w Legnicy w tym roku zapełni się podobnie jak w Głogowie grillowanymi żebrami, stekami i owocami morza.
Jak wiadomo grillować można wszystko, dlatego szefowie kuchni Qubus Hotel nie ograniczają się do klasycznych potraw BBQ, ale proponują w nowych kartach także desery z ognia! W Krakowie goście restauracji mogą spróbować soczystych brzoskwiń prosto z grilla, podawanych z serkiem mascarpone i syropem klonowym albo grillowanego tropikalnego ananasa z aromatem rumu i imbiru, podawanego z sorbetem malinowym i miętowym jogurtem. Także w Głogowie spotkamy ananasa z ognia, ale w zupełnie innej odsłonie podanego z sosem maślanym z nutą anyżu, w towarzystwie kokosowego knela i mięty.