Raport Stava 2018 – jak rozwija się branża delivery?

0
1881
Światło dzienne ujrzała właśnie druga edycja Raportu Stava, która jest efektem wielomiesięcznych analiz krajowego rynku dowozów jedzenia. Tym razem czytelnicy będą mieli możliwość porównania wskaźników rozwoju jednego z najbardziej postępowych sektorów branży gastronomicznej.

Raport Stava to kilkudziesiąciostronicowe kompendium wiedzy nt. branży delivery, oparte na miarodajnych danych i analizach, a wszystko to opatrzone komentarzami ekspertów. Drugie wydanie, podobnie jak premierowa edycja, obejmuje swoim zakresem zarówno zamówienia składane online, jak i telefoniczne. Poruszone zostały także wątki dotyczące logistyki realizacji dowozów.

Z tegorocznego raportu można dowiedzieć się m.in.:

  • Ile restauracji realizuje dowozy w poszczególnych miastach?
  • Ilu mieszkańców przypada w miastach na jedną pizzerię?
  • Jak kształtuje się konkurencja wg Burger Index i Sushi Index?
  • Jak zmieniła się liczba zamówień na dowóz po wprowadzeniu niedzieli wolnych od handlu?
  • Jakie koszty realizacji dowozów ponoszą restauracje?
  • Jakie branżowe wydarzenia warto odwiedzić?
  • Jak rozwijała się Telepizza w pierwszych latach istnienia?
  • Jakie rozwiązania dla dowozów przygotowali producenci systemów POS?

Zaprezentowane w raporcie wnioski to efekt doświadczeń firmy Stava, świadczącej od trzech lat usługi kurierskie dla branży gastronomicznej. Spółka zatrudnia obecnie kilkudziesięciu kurierów i działa w siedmiu polskich miastach: Białymstoku, Opolu, Wrocławiu, Legnicy, Łodzi, Bydgoszczy oraz Słupsku.

Pełna wersja raportu do pobrania pod adresem https://www.stava.pl/raport-o-rynku-dowozow/.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.