Raport Stava to kilkudziesiąciostronicowe kompendium wiedzy nt. branży delivery, oparte na miarodajnych danych i analizach, a wszystko to opatrzone komentarzami ekspertów. Drugie wydanie, podobnie jak premierowa edycja, obejmuje swoim zakresem zarówno zamówienia składane online, jak i telefoniczne. Poruszone zostały także wątki dotyczące logistyki realizacji dowozów.
Z tegorocznego raportu można dowiedzieć się m.in.:
- Ile restauracji realizuje dowozy w poszczególnych miastach?
- Ilu mieszkańców przypada w miastach na jedną pizzerię?
- Jak kształtuje się konkurencja wg Burger Index i Sushi Index?
- Jak zmieniła się liczba zamówień na dowóz po wprowadzeniu niedzieli wolnych od handlu?
- Jakie koszty realizacji dowozów ponoszą restauracje?
- Jakie branżowe wydarzenia warto odwiedzić?
- Jak rozwijała się Telepizza w pierwszych latach istnienia?
- Jakie rozwiązania dla dowozów przygotowali producenci systemów POS?
Zaprezentowane w raporcie wnioski to efekt doświadczeń firmy Stava, świadczącej od trzech lat usługi kurierskie dla branży gastronomicznej. Spółka zatrudnia obecnie kilkudziesięciu kurierów i działa w siedmiu polskich miastach: Białymstoku, Opolu, Wrocławiu, Legnicy, Łodzi, Bydgoszczy oraz Słupsku.
Pełna wersja raportu do pobrania pod adresem https://www.stava.pl/raport-o-rynku-dowozow/.