SelfCookingCenter przejmuje wszystkie zadania związane z nadzorem i kontrolą wykonywanych czynności. Samodzielnie ustawia temperaturę, wilgotność i czas przyrządzania potraw. Nadzoruje stopień dogotowania i przyrumienienia, a dodatkowo eliminuje konieczność obracania produktów krótko smażonych. Na powierzchni niecałego 1 m² można więc grillować, piec, gotować na parze, dusić, blanszować oraz gotować w niskiej temperaturze.
System kulinarny z prawdziwą inteligencją
To pierwszy i na razie jedyny na świecie system przyrządzania potraw, w którym tkwi prawdziwa inteligencja, a więc prawdziwa rewolucja w kuchni. Kucharz nie musi już ustawiać optymalnej temperatury, wilgotności i prędkości powietrza ani stale ich regulować. Wystarczy podać żądany rezultat.
Należy określić, czy potrawa ma być krwista, różowa lub wypieczona, lekko lub mocno przypieczona, z chrupką skórką czy bez. Doskonałe rezultaty umożliwia bardzo prosta procedura: wybrać produkt, załadować i gotowe – niezależnie od tego, kto obsługuje urządzenie.
Liczy się jedynie rezultat
Urządzenie jest wyposażone w 5 zmysłów: wyczuwa optymalne warunki w komorze, rozpoznaje wielkość, stan i ilość potraw, myśli i wie, w jaki sposób optymalnie przyrządzać daną potrawę, a dodatkowo zapamiętuje zwyczaje użytkownika i porozumiewa się z nim.
Para, gorące powietrze i kombinacja
SelfCookingCenter pokrywa 95% wszystkich powszechnie stosowanych metod przyrządzania potraw. Połączenie wysokiej temperatury i pary w jednym urządzeniu stwarza zupełnie nowe możliwości profesjonalnego gotowania. Urządzenie można również obsługiwać ręcznie. Niezależnie od tego, czy z wykorzystaniem gorącego powietrza, pary czy połączenia tych dwóch opcji – w trybie manualnym użytkownik ustala parametry gotowania z dokładnością co do stopnia.
Więcej informacji na temat tego innowacyjnego produktu znajdą Państwo na stronie internetowej firmy Rational AG.