Wraz z 9 czerwca Michał Gniadka obejmie stanowisko Szefa Kuchni w ZONI, restauracji, która została stworzona przez RESTTEAM, w którego skład wchodzą Ewa, Andrzej i Mirosław Nizio. Mimo młodego wieku Michał Gniadka ma już duże doświadczenie, zdobywając je w renomowanych restauracjach takich jak Plato, Senses, Dyspensa czy Sowa. Jego wyjątkowy talent został nie raz nagrodzony, a jednym z większych wyróżnień było ogłoszenie go Młodym Talentem w przewodniku Gault&Millau.
„Jego autorska kuchnia to przede wszystkim doskonały warsztat nowoczesnych technik kulinarnych połączony z wyśmienitym smakiem, na bazie składników najwyższej jakości. Kuchnia ta jest prosta, a zarazem zaskakująca; finezyjna, subtelna, a przy tym zrozumiała dla wszystkich.” – możemy przeczytać na fanpage’u restauracji.
Restauracja informuje także, że restauracja w dniach 10-13 czerwca będzie zamknięta, natomiast już 14 czerwca otworzy przed swoimi gośćmi drzwi w zupełnie nowej odsłonie i ze świeżym powiewem kuchni młodego, nowego szefa kuchni.
Restauracja ZONI mieści się w fabryce wódki Koneser na Pradze i w związku z tym odradza łączenie wódki z prostymi daniami. Dania przenoszące w przeszłość, o pierwotnym smaku, natomiast w nowoczesnych i niecodziennych połączeniach.