Restauracje Sphinx prezentują zimowe menu

0
611
Fot.: Sfinks Polska

Sieć restauracji Sphinx, zarządzana przez Sfinks Polska, urozmaica swoje menu, wprowadzając sezonowe wkładki z daniami dopasowanymi do zimowej aury. Propozycje łączą tradycyjne smaki z nowoczesnymi akcentami, tworząc ofertę, która ma za zadanie rozgrzać i zadowolić gości w zimowe dni.

Nowa oferta, zwana „Rozgrzewającymi hitami”, zawiera dania, które wykorzystują sezonowe składniki oraz przyprawy znane z ich rozgrzewających właściwości. Wiceprezes Sfinks Polska, Mateusz Cacek, podkreśla, że w menu nie mogło zabraknąć restauracyjnych must-have, takich jak Shoarma® czy burgery, które tym razem zyskują zimowy charakter dzięki ostrym dodatkom.

Zimowa wkładka to m.in. grzanki Bacy, której dodatki – boczek, ser góralski i żurawina – mają komponować się z lekko pikantnym kremem z dyni. Tradycyjna shoarma serwowana jest w dwóch wariantach: jako Shoarma zbójnicka, zapieczona z serem, warzywami i ostrym sosem, oraz w wersji z sosem grzybowym.

Dla miłośników solidnych posiłków Sphinx proponuje stek T-Bone XL z fasolką szparagową i czerwoną cebulą, polędwiczkę z grzybami i szpeclami, a także wątróbkę zimową w sosie sriracha. Burger ognisty, dostępny również w wersji vege, obiecuje być prawdziwym wyzwaniem dla kubków smakowych z harissą i ostrym sosem w roli głównej.

Do picia Sphinx zachęca do spróbowania herbaty malinowej z imbirowo-cytrynowym akcentem lub Winter Pepsi z korzennym syropem. Na deser restauracja proponuje Szejk Szejka – mleczny shake z owocami sezonowymi lub wersję krówkową z mini marshmallow.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.