Robert Kopacz rozpoczął pracę na nowym stanowisku Executive Chef w Szczawnica Park Resort & Spa *****. Kopacz, który wcześniej pełnił funkcję Head Chef w Stradom House Autograph Collection w Krakowie, dołączył do zespołu kompleksu w Pieninach z początkiem lipca 2024 roku.
Robert Kopacz ma bogate doświadczenie w branży hotelarskiej i gastronomicznej. Przed dołączeniem do Szczawnica Park Resort & Spa ***** pełnił funkcję Head Chef w Stradom House Autograph Collection przez 11 miesięcy. Wcześniej pracował jako Executive Chef w ELEMENTS ***** Hotel & SPA w Świeradowie-Zdroju, gdzie był zatrudniony przez 1 rok i 8 miesięcy.
W latach 2019-2022 Kopacz zajmował stanowisko Executive Chef w Holiday Inn Kraków City Center, a wcześniej, przez 2 lata, pracował jako Executive Chef w Arena Kraków S.A. dla TAURON Arena Kraków. Do jego wcześniejszych doświadczeń zawodowych należą również stanowiska Executive Sous Chef w Aparthotel Lwowska 1 oraz Sous Chef w Hotelu Słoneczny Zdrój w Busku-Zdroju.
Szczawnica Park Resort & Spa ***** to kompleks obiektów położony w centrum Szczawnicy, w malowniczych Pieninach. Hotel został otwarty 22 grudnia 2018 roku i należy do grupy hotelowej działającej od wielu lat na szczawnickim rynku. Jest to pierwszy hotel tej klasy w Pieninach, oferujący 110 komfortowych pokoi. Hotel prowadzi obecnie rekrutację na stanowisko Zastępca szefa kuchni.