Rusza sezon na szparagi

0
1029

Sieć restauracji SPHINX na wiosnę ruszyła z ofertą pod hasłem „Sezon na Szparagi”. To osiem nowych dań, wykorzystujących na różne sposoby wiosenne warzywo. W sezonowym menu SPHINX pojawiła się też inna nowość – skanując zawarty w nim kod QR goście mogą sprawdzić przepis na jedną z wiosennych propozycji, kurczaka chimichurri.

– Wraz z nadejściem wiosny otwieramy w Sphinxie „Sezon na szparagi”. W nowej wkładce do menu proponujemy naszym gościom nowości z dodatkiem tego składnika, m,in.: shoarmę, burgera czy stek z polędwicy filet mignon. Ofertę uzupełnia kilka mniej oczywistych zestawień bazujących na ciekawych sosach, jak argentyńskie chimichurri czy sos estragonowy. Mam nadzieję, że nasi goście chętnie otworzą z nami „Sezon na szparagi” – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć SPHINX.

Oferta jest dostępna we wszystkich restauracjach SPHINX, a także w dostawie. Sezonową wkładkę do menu głównego otwiera zupa krem z kukurydzy, z chipsem z boczku. Propozycją na śniadanie, przystawkę lub lekki lunch są zrumienione na maśle szparagi pod jajkiem sadzonym, podane z sosem serowym.

W nowej wkładce do menu SPHINX nie mogło też zabraknąć shoarmy w sezonowym wydaniu – to opiekane mięso drobiowe lub wieprzowe ze szparagami z sosem serowym, podawane z karbowanymi ziemniakami i bułką pita. Ze szparagami SPHINX podaje też burgera oraz steka – polędwicę filet mignion – serwowanego na plackach ziemniaczanych.

Dla wielbicieli dań rybnych SPHINX przygotował dorsza w sosie estragonowym na czarnym ryżu oraz z sałatką wegetariańską. W karcie „Sezon na szparagi” znalazł się też makaron linguine z krewetkami marynowanymi w cytrusowym sosie sojowym, z cukinią, na maśle i winie.

Wśród nowości jest też kurczak chimichurri – to opiekane kawałki kurczaka z argentyńską pastą z ziół i przypraw. Całość jest podawana na plackach ziemniaczanych z warzywami z grilla. Co ciekawie, przepis na to właśnie danie można przeczytać po zeskanowaniu kodu QR znajdującego się w sezonowej wkładce do menu SPHINX.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.