Sezon na lody – urządzenia do produkcji lodów rzemieślniczych

0
1451

Choć za oknem jeszcze trochę zima, już niedługo kawiarnie i lodziarnie będą przeżywać prawdziwe oblężenie. Dlatego jest to idealny moment na zakup urządzeń do wyrobu lodów i deserów lodowych. Sekretem ich niebiańskiego smaku jest rzemieślnicza metoda produkcji oraz naturalne składniki. Na rynku jest wiele urządzeń, ale tylko niektóre z nich zagwarantują niepowtarzalny smak i wysoką jakość.

Fot.: Materiały prasowe Best CS

Lody, lody dla ochłody!
Znacie kogoś kto nie lubi lodów?;-) Pewni znajdą się tacy, ale z pewnością stanowią oni zdecydowaną mniejszość populacyjną. Bogactwo smaków lodowych deserów pobudza wyobraźnię i drażni kubki smakowe, ale Polacy najbardziej lubią te klasyczne. Jak pokazują badania1 przeprowadzone przez Kantar na zlecenie firmy LOTTE Wedel, ponad 60 proc. z nas najchętniej zajada się lodami waniliowymi i śmietankowymi. W dalszej kolejności Polacy sięgają po czekoladę (44 proc.) oraz bakalie i karmel (30 proc.). Z roku na rok rośnie popularność lodów rzemieślniczych, czyli własnej produkcji bądź pochodzących z niewielkich manufaktur. Do ich wyrobu idealne będą urządzenia marki BOVO.

BOVO – lody doskonałe
Bovo to włoska marka z tradycjami – od ponad 70. lat specjalizująca się w produkcji urządzeń do produkcji lodów. Ogromna wiedza i lata doświadczeń doprowadziły do powstania urządzeń o wysokiej jakości, będących odpowiedzią na wzrastające zapotrzebowanie również mniejszych manufaktur. Właściciele kawiarni i lodziarni na całym świecie cenią sobie ich precyzyjne wykonanie, niebanalny design i przede wszystkim niezapomniany smak lodów, które dzięki nim powstają. W końcu nic nie zapewnia perfekcjonizmu tak, jak ręcznie wykonana każda maszyna. Marka Bovo w swojej bogatej ofercie posiada nie tylko maszyny do produkcji lodów rzemieślniczych, ale też różnego rodzaju deserów, kremów oraz wsadów cukierniczych.

Fot.: Materiały prasowe Best CS

Maszyny do lodów – Tornado Sublime od BOVO
Tornado Sublime to wielofunkcyjne urządzenie, które charakteryzuje się innowacyjnym systemem ważenia oraz gotowania indukcyjnego: jednocześnie gotuje, pasteryzuje i emulguje produkt, przy znacznych oszczędnościach czasu i energii, optymalizując produkt końcowy do maksimum. Maszyna posiada wbudowaną płytę indukcyjną oraz sondę, a także niezależną wagę.

Fot.: Materiały prasowe Best CS

Szeroki wybór końcówek miksujących, mielących i ubijających, pozwala na wzbogacenie oferty każdego punktu gastronomicznego. Model występuje w trzech opcjach do wyboru: Fruit Blender – do mielenia owoców, Blender z bitą śmietaną posiadający uchwyt na Garnek oraz blender, który umożliwia zmianę tłustych past na kremową konsystencję.

Leonardo de Luxe – innowacyjne połączenie frezera i pasteryzatora
Model Leonardo De Luxe marki BOVO to połączenie frezera i pasteryzatora. Dostępny jest w różnych opcjach w zależności od jego wydajności. Pasteryzator może działać równolegle z frezerem lub niezależnie od siebie. Urządzenie zostało wyposażone w 26 programów, które umożliwiają przygotowanie idealnych włoskich lodów gelato. Rozwiązanie doskonale sprawdzi się w lokalach o mniejszej powierzchni oraz w restauracjach. Model Leonardo De Luxe został wyposażony w intuicyjny panel obsługi pozwalający na sterowanie wszystkimi parametrami procesów, który jeszcze bardziej ułatwia pracę. Dodatkowo, w urządzeniu zastosowano specjalne technologie gwarantujące wysoki stopień higieny każdego procesu. Maszyna daje możliwość wyboru różnych programów w zależności od oczekiwań wobec produktu końcowego. Leonardo De Luxe charakteryzuje się wysoką wydajnością oraz jakością otrzymanego produktu o perfekcyjnej kremowej konsystencji.

Dystrybutorem marki BOVO jest firma Best Company Solutions, która wyposażyła w urządzenia do wyrobu lodów i deserów lodowych najpopularniejsze kawiarnie w całej Polsce. Eksperci Best CS pozostają do Państwa dyspozycji – chętnie doradzą w doborze sprzętu, poprowadzą jego prezentację i szkolenie oraz zapewnią posprzedażowy serwis. Zachęcamy do kontaktu, ponieważ sezon na lody zbliża się wielkimi krokami 😊

Fot.: Materiały prasowe Best CS

Zapraszamy do zapoznania się z filmem, w którym nasz ekspert – właściciel lodziarni, opowiada na najważniejsze pytania dot. produkcji lodów rzemieślniczych.

1 https://www.newsweek.pl/trendy-i-inspiracje/jakie-smaki-lodow-lubia-polacy/lll44q3

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.