Gdańska restauracja Papa Diego kusi gości wyrazistą i świeżą kuchnią meksykańską: tacos z wyjątkowymi salsami, m.in. mango-tamaryndową lub chipotle, nachos z wieprzowiną carnitas oraz burrito z kurczakiem w korzennym sosie mole. Wszystkich smaków można również spróbować w formie modnych burrito bowli. Wyjątkową propozycją przygotowaną specjalnie z myślą o mieszkańcach Pomorza są rybne warianty meksykańskich dań – z dorszem. Deser to tradycyjne chrupiące churros z waniliowym sosem czekoladowym.
Na gości głodnych wrażeń czekają sosy z ekstremalnie pikantnych papryczek, które wycisną łzy niejednemu śmiałkowi. Aby móc zmierzyć się z kulinarnym wyzwaniem, należy jednak podpisać stosowne oświadczenie. Ogień w gardłach ugaszą domowe lemoniady.
Nowy lokal inspirowany ojczyzną Carlosa Santany znajduje się w strefie restauracyjnej Forum Gdańsk, na poziomie drugim. Goście centrum rekreacyjno-handlowego odwiedzający zarówno Papa Diego, jak i multipleks Helios, mogą skorzystać z wyjątkowej oferty: każdy, kto w Papa Diego pokaże papierowy lub elektroniczny bilet do kina Helios, otrzyma do zamówienia porcję słodkich churros. Dodatkowo w każdy poniedziałek do burrito dodawane są małe nachosy za pół ceny, a wtorkowe zestawy składają się nie z trzech, a czterech pysznych tacos.
Papa Diego to pierwsza marka stworzona przez Foodio Concepts – firmę założoną przez spółkę Helios z Grupy Agora, operatora największej w Polsce sieci multipleksów oraz jej partnerów biznesowych – Piotra Grajewskiego i Piotra Komóra, doświadczonych managerów z branży restauracyjnej, którzy współtworzyli i zarządzali m.in. warszawskimi restauracjami Blue Cactus, Iguana Lounge i Hard Rock Cafe.
Papa Diego w Forum Gdańsk to drugi lokal sieci. Pierwszy od tygodnia działa w Libero Katowice. Kolejne zostaną otwarte m.in. w Poznaniu (Posnania), Warszawie (Centrum Praski Koneser, Galeria Młociny), Łodzi (Manufaktura) i Katowicach (Galeria Katowicka). Więcej informacji znajdą Państwo na stronie internetowej Papa Diego oraz na oficjalnym profilu na Facebooku.