W nowej karcie dań ORZO znajdzie się więcej miejsca dla pozycji wegańskich. Kucharze restauracji zadbali bowiem o to, aby w każdej z części menu znalazła się przynajmniej jedna pozycja w stu procentach roślinna i pozbawiona składników pochodzenia odzwierzęcego. Goście będą mogli skosztować m.in. Vegribsów, czyli roślinnych żeberek inspirowanych kuchnią Louisiany oraz Teksasu, a także zupełnie nowej, wegańskiej miski Oatmeal Power Bowl, która dostarcza tyle samo smaku, ile energii. Absolutny bestseller śniadaniowy ORZO – Funky Dog Morning – pojawi się również w opcji wegetariańskiej.
Kucharze restauracji ORZO od ponad roku opracowywali własną metodę produkcji wegańskich serów i wreszcie, po dwunastu miesiącach, gotowi są, aby pokazać światu efekt finalny swoich kulinarnych eksperymentów. Oprócz tego w wiosennej karcie, we wszystkich trzech lokalach w Polsce, spróbować będzie można niezwykle zdrowych kiszonek w formie przekąsek typu tapas.
ORZO nie zapomniało również o mięsożercach. Premiera wiosennej karty to doskonała okazja, by przedstawić gościom restauracji szereg nowych wariacji na temat popularnych steaków. Już od 25 lutego będzie można skosztować najwyższej jakości mięs połączonych ze świeżością sezonowych roślin i warzyw w całkowicie premierowej i zaskakującej odsłonie.
Restauracja będzie także kontynuowała codziennie promocje – śniadaniową, lunchową, a także te dedykowane konkretnym dniom tygodnia. Nowością będzie środowa oferta – w lokalach ORZO należeć będzie ona do makaronów. Sieć wprowadza bowiem promocję PASTA DAY, która oznacza pięciozłotową zniżkę na wszystkie makaronowe pozycje z wiosennej karty.
Warto również przypomnieć, że wiosną otworzy się kolejna, już czwarta lokalizacja ORZO – tym razem po prawej stronie stołecznej Wisły, w Centrum Praskim Koneser.