Słodkości bez nabiału czy cukru. Nowy koncept zawitał do stolicy

0
1928
Już nie tylko w Łodzi będzie można skosztować odpowiednio skomponowanych ciast i deserów, których spożycie wcale nie musi spowodować szybkiego przyrostu wagi. Od tego miesiąca w Warszawie działa bowiem lokal pod szyldem Chude Ciacho, a jego oferta skierowana jest szczególnie do osób dbających o zdrowe odżywianie i tężyznę fizyczną.

Pierwsza w stolicy kawiarnia tej marki powstała w Śródmieściu przy ulicy Andersa 33. Właściciele reklamują swój koncept jako „miejsce, w którym bez wyrzutów sumienia można zjeść wyśmienite ciasta i desery”, a to dlatego, że większość z nich nie zawiera glutenu, nabiału albo cukru. Do tej pory można było skosztować tych specjałów wyłącznie w Łodzi, gdzie funkcjonują już dwa lokale. Teraz przyszedł czas na premierowe otwarcie w Warszawie, gdzie konkurencja jest znacznie większa.

Oferowane w Chudym Ciachu dania skomponowane są w oparciu o zbilansowaną dietę. Ponadto przy każdej z pozycji w menu klient znajdzie informacje dotyczące zawartości glutenu, laktozy, nabiału oraz ewentualnych alergenów, a także sprawdzi kaloryczność potrawy. Wszystkie wyroby przygotowywane są na miejscu z wysokiej jakości produktów, na podstawie autorskich receptur. Wśród napojów nie brakuje oczywiście proteinowych i owocowych shake’ów oraz „odchudzonych” kawy dla dbających o linie.

Źródło: Chude Ciacho

Stołeczna kawiarnia Chude Ciacho otwarta jest od poniedziałku do piątku w godz. 8-21, zaś w weekendy od 10:00 do 21:00. Biorąc pod uwagę rosnącą popularność kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, a także kultury fit, na brak klientów właściciele raczej nie powinni narzekać.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.