Pierwsza w stolicy kawiarnia tej marki powstała w Śródmieściu przy ulicy Andersa 33. Właściciele reklamują swój koncept jako „miejsce, w którym bez wyrzutów sumienia można zjeść wyśmienite ciasta i desery”, a to dlatego, że większość z nich nie zawiera glutenu, nabiału albo cukru. Do tej pory można było skosztować tych specjałów wyłącznie w Łodzi, gdzie funkcjonują już dwa lokale. Teraz przyszedł czas na premierowe otwarcie w Warszawie, gdzie konkurencja jest znacznie większa.
Oferowane w Chudym Ciachu dania skomponowane są w oparciu o zbilansowaną dietę. Ponadto przy każdej z pozycji w menu klient znajdzie informacje dotyczące zawartości glutenu, laktozy, nabiału oraz ewentualnych alergenów, a także sprawdzi kaloryczność potrawy. Wszystkie wyroby przygotowywane są na miejscu z wysokiej jakości produktów, na podstawie autorskich receptur. Wśród napojów nie brakuje oczywiście proteinowych i owocowych shake’ów oraz „odchudzonych” kawy dla dbających o linie.
Źródło: Chude Ciacho
Stołeczna kawiarnia Chude Ciacho otwarta jest od poniedziałku do piątku w godz. 8-21, zaś w weekendy od 10:00 do 21:00. Biorąc pod uwagę rosnącą popularność kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, a także kultury fit, na brak klientów właściciele raczej nie powinni narzekać.