Efekt jest taki, że goście mogą skorzystać z wyjątkowo bogatej oferty hotelu, który łączy komfort przebywania w pięknych wnętrzach, prywatność, dzięki obsłudze na wysokim poziomie i radość obcowania z naturą. Żeby stworzyć tak wyjątkowe miejsce, jest potrzebny zespół prawdziwych miłośników hotelarstwa i niekwestionowanych profesjonalistów w swojej branży. Lake Hill Resort & Spa w Karkonoszach, charakteryzuje styl i luksus, ale wisienką na torcie jest sekcja restauracyjna, prowadzona pod batutą znanych restauratorów Jarosława Kina oraz Dariusza Ciborowskiego. Obaj mają wieloletnie doświadczenie w renomowanych, międzynarodowych markach, ale przede wszystkim, kochają to, co robią a ich kulinarne dzieła mogą skraść nie jedno serce.
Restauracja stawia na produkty najwyższej jakości, na bazie, których Jarosław Kin, wielokrotnie nagradzany szef kuchni, tworzy codziennie prawdziwe dzieła sztuki.
„Priorytetem dla mojej kuchni jest swoboda w poruszaniu się po różnych stylach w gotowaniu, różnych smakach, różnych technikach, i różnorodnym asortymencie produktów” – mówi Jarosław Kin.
Goście mogą się także spodziewać dań dobrze znanych i lubianych, ale zdecydowanie w wydaniu autorskim i nowoczesnym. To wszystko sprawia, że zetknięcie się z kuchnią w Restauracji w hotelu Lake Hill Resort & Spa staje się nie lada kulinarną przygodą. Szef kuchni do swoich autorskich dań podchodzi odważnie, a dzięki wieloletniemu doświadczeniu celnie trafia w gusta swoich gości. Jego mocną stroną jest tworzenie dań nieoczywistych, łączenie smaków, myślenie nieszablonowe. Hotel położony jest w malowniczych Karkonoszach i z tego właśnie regionu restauracja czerpie produkty sezonowe, ponieważ jak twierdzi szef kuchni Jarosław Kin, w kuchni nic nie może się równać ze smakiem produktów w szczycie ich sezonowości.
Co ważne, szef kuchni nie ma dań popisowych, dzięki czemu każde danie jest dopracowane, ciekawe i stanowi efekt ciężkiej pracy zespołu. W karcie znajdują się dania zarówno mięsne jak i bezmięsne. Przygoda nie kończy się na głównym daniu, ponieważ w restauracji równie ważne miejsce w menu zajmuje deser.
„Pozycje z deserami w menu wielu restauracji nierzadko traktowane są drugoplanowo. Nasza kuchnia traktuje desery na równi z innymi pozycjami w naszej karcie. Nie jest ich dużo, ale przygotowanie ich, wygląd, smak daje nam bardzo dużo satysfakcji” – podkreśla Jarosław Kin.
Wędzona beza, sernik z czerwonym pieprzem i kawą, lody z drożdży z pieczonym jabłkiem, to smaki, które pamięta się długo po powrocie do domu. A do tego jeszcze własne lemoniady, kawy i herbaty mrożone rozpoczynające sezon wiosenno-letni.Karta drinków alkoholowych i bezalkoholowych na świeżych owocach. Karta win i karta konesera- wyselekcjonowana przez Piotra Kameckiego Prezydenta Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Podróż przez najważniejsze regiony whisky. Od Szkocji aż po Japonię.