Stava ma już 23 oddziały w całej Polsce

0
1272

Firma Stava, pierwsza franczyza gastro-kurierska w Europie, rozszerza zasięg terytorialny swojej działalności. W drugim kwartale tego roku oraz na początku trzeciego kwartału zostały uruchomione oddziały franczyzowe w Kielcach, Lublinie, Bielsku-Białej, Toruniu i Krakowie. Niedługo ruszą oddziały w Poznaniu, Częstochowie, Gdańsku i Olsztynie. Obecnie Stava ma 23 oddziały w całym kraju.

Postawiliśmy na model franczyzowy przede wszystkim ze względu na najwyższą jakość usług, w jaką celujemy. Zaangażowanie oraz praca jaką wkładają w rozwój swoich biznesów nasi franczyzobiorcy to gwarancja solidności i dobrej jakości obsługi, które możemy zaoferować zarówno restauratorom jak i klientom zamawiającym posiłki. Do końca roku planujemy otworzyć przynajmniej 10 kolejnych oddziałów. Cały czas pracujemy również nad uruchomieniem pierwszego oddziału zagranicznego – mówi Paweł Aksamit, prezes zarządu Stava.

Stava dysponuje pierwszym na rynku oprogramowaniem, które w 100% automatycznie rozdziela zlecenia kurierom, uwalniając od konieczności zaangażowania kosztownych dyspozytorów, a jednocześnie redukując liczbę potrzebnych na mieście kurierów o 30 do 50% dzięki zaawansowanym algorytmom logistycznym. Firma zautomatyzowała również administracyjną stronę przedsięwzięcia w stopniu ograniczającym pracochłonność do mniej niż 10 godzin tygodniowo.

Dzięki wysokiej automatyzacji i najwyższej efektywności w branży, oddziały Stava są zyskowne nawet przy umiarkowanej skali, pozwalając franczyzobiorcom działać w miastach już od 50 tys. mieszkańców wzwyż. Udostępniane franczyzobiorcom narzędzia pozwalają im zapewnić restauracjom nie tylko ograniczenie kłopotów z utrzymaniem własnych pojazdów i kurierów, ale również zawsze niższe koszty i szybsze dostawy w porównaniu do zatrudniania własnych kierowców.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.