Super Breakfast Buffet, czyli wyjątkowe śniadania w hotelu nad Bałtykiem

0
3278
Luksusowy, 5-gwiazdkowy Radisson Blu Resort w Świnoujściu słynie nie tylko z przepięknych widoków na Bałtyk, ale także z wyjątkowych śniadań. Super Breakfast Buffet to bogaty wybór starannie wyselekcjonowanych potraw, który zaspokaja najbardziej wyszukane gusta.

Koncept śniadaniowy Super Breakfast Buffet to przede wszystkim szeroki wybór zmieniających się sezonowo dań – zarówno z kuchni kontynentalnej, jak i północnoeuropejskiej oraz amerykańskiej. Standardowe pozycje w porannym menu restauracji Larder, przyciągające nieustannie gości to m.in.: najświeższe, chrupiące pieczywo, jajecznica na boczku, wędzony łosoś oraz mnóstwo słodkich frykasów, takich jak gofry, czy naleśniki. Śniadaniową wizytówką hotelu są jajka po wenecku zapiekane w cieście francuskim z boczkiem. Na najbardziej wymagających gości czekają śniadania serwowane w kawiarni mieszczącej się na 13. piętrze hotelu. Warto też zaznaczyć, że do kuchni Radissona trafia mnóstwo polskich eko-produktów – oleje, mięsa, wędliny i ryby od miejscowych producentów, a także plastry miodu.

Kuchnią hotelu kieruje Daniel Kasieczka – doświadczony Szef Kuchni z wieloletnim stażem za granicą. Dla Radisson Blu Resort w Świnoujściu przeprowadził się z Wielkiej Brytanii, gdzie zawiadywał kuchniami w restauracjach prestiżowych hoteli. Na Wyspach dbał o podniebienia gości m.in. w Bristol Marriott Royal Hotel, Hilton Garden Inn Bristol i Holiday Inn Bristol City Centre. Mimo olbrzymiego doświadczenia, wciąż głodny jest nowych wyzwań i nieustannie wzbogaca swój kulinarny warsztat.

Popisowym daniem Daniela Kasieczki, za sprawą którego zdobywał laury w kulinarnych konkursach, jest konfitowana kaczka z waniliowym purée w sosie z czarnej porzeczki. Jak nietrudno się domyślić – wielki miłośnik kulinariów, a poza tym fan piłki nożnej i motoryzacji. Wolne chwile poświęca swoim kobietom – żonie i dwóm córkom oraz grze w squasha.

Radisson Blu Resort, Świnoujście – 13-piętrowy hotel, który góruje nad strefą uzdrowiskową – przyciąga uwagę spacerowiczów. Kompleks, którego projekt wyłoniono w konkursie z SARP, odmienił architektoniczny krajobraz miasta wprowadzając nadmorską śmiałość i rozmach. Jest to pierwszy 5-gwiazdkowy hotel w Polsce zbudowany zgodnie z międzynarodową certyfikacją ekologiczną Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Niezależnym operatorem obiektu jest Zdrojowa Hotels Central Pomerania.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.