Koncept śniadaniowy Super Breakfast Buffet to przede wszystkim szeroki wybór zmieniających się sezonowo dań – zarówno z kuchni kontynentalnej, jak i północnoeuropejskiej oraz amerykańskiej. Standardowe pozycje w porannym menu restauracji Larder, przyciągające nieustannie gości to m.in.: najświeższe, chrupiące pieczywo, jajecznica na boczku, wędzony łosoś oraz mnóstwo słodkich frykasów, takich jak gofry, czy naleśniki. Śniadaniową wizytówką hotelu są jajka po wenecku zapiekane w cieście francuskim z boczkiem. Na najbardziej wymagających gości czekają śniadania serwowane w kawiarni mieszczącej się na 13. piętrze hotelu. Warto też zaznaczyć, że do kuchni Radissona trafia mnóstwo polskich eko-produktów – oleje, mięsa, wędliny i ryby od miejscowych producentów, a także plastry miodu.
Kuchnią hotelu kieruje Daniel Kasieczka – doświadczony Szef Kuchni z wieloletnim stażem za granicą. Dla Radisson Blu Resort w Świnoujściu przeprowadził się z Wielkiej Brytanii, gdzie zawiadywał kuchniami w restauracjach prestiżowych hoteli. Na Wyspach dbał o podniebienia gości m.in. w Bristol Marriott Royal Hotel, Hilton Garden Inn Bristol i Holiday Inn Bristol City Centre. Mimo olbrzymiego doświadczenia, wciąż głodny jest nowych wyzwań i nieustannie wzbogaca swój kulinarny warsztat.
Popisowym daniem Daniela Kasieczki, za sprawą którego zdobywał laury w kulinarnych konkursach, jest konfitowana kaczka z waniliowym purée w sosie z czarnej porzeczki. Jak nietrudno się domyślić – wielki miłośnik kulinariów, a poza tym fan piłki nożnej i motoryzacji. Wolne chwile poświęca swoim kobietom – żonie i dwóm córkom oraz grze w squasha.
Radisson Blu Resort, Świnoujście – 13-piętrowy hotel, który góruje nad strefą uzdrowiskową – przyciąga uwagę spacerowiczów. Kompleks, którego projekt wyłoniono w konkursie z SARP, odmienił architektoniczny krajobraz miasta wprowadzając nadmorską śmiałość i rozmach. Jest to pierwszy 5-gwiazdkowy hotel w Polsce zbudowany zgodnie z międzynarodową certyfikacją ekologiczną Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Niezależnym operatorem obiektu jest Zdrojowa Hotels Central Pomerania.