Makro kontynuuje program edukacyjny dla branży HoReCa

0
1543
Hurtownia Makro zorganizowała sześć wydarzeń, w czasie których 500 osób związanych z rynkiem gastronomicznym miało możliwość poszerzenia sieci kontaktów zawodowych oraz zgłębienia wiedzy poprzez nabycie kompetencji w branży kulinarnej.

„Szef dla Szefów” to autorski program sieci Makro, który realizowany był w Solcu Kujawskim, Krakowie i Poznaniu (szkolenia dotyczące wina), Wrocławiu (prowadzony przez Tobiasza Hermana, szefa Browaru Mieszczańskiego), Szczecinie (z udziałem prezesa Fundacji Klubu Szefów Kuchni, Jarosława Walczyka) oraz Sosnowcu (gościem specjalnym był Paweł Serafin związany z Akademią Inspiracji Makro). Inicjatywa powstała z myślą o byciu bliżej sektora HoReCa, możliwości nawiązania dialogu, ale również dostarczania wiedzy na temat trendów i nowości na rynku.

Uczestnikami byli zarówno właściciele i menedżerowie restauracji, jak również szefowie kuchni, kucharze oraz kelnerzy. Każdy z uczestników miał możliwość nabycia cennych umiejętności praktycznych, niezbędnych w branży gastronomicznej, poprzez organizację szkoleń i prezentacji, które pozwoliły poszerzyć dotychczasową wiedzę. W sumie podczas wszystkich spotkań wzięło udział 500 osób związanych z rynkiem gastronomicznym.

Podczas spotkań branżowych uczestnicy mają możliwość porozmawiać z ekspertami związanymi ze środowiskiem gastronomicznym, natomiast warsztaty kulinarne prowadzone są przez znanych i cenionych szefów kuchni. Do współpracy Makro zaprosiło wielu partnerów prowadzących prelekcje. Praktyczne warsztaty kulinarne wraz z poczęstunkiem pozwoliły uczestnikom poznać różne zastosowania i sposoby obróbki żywności.

Jak informuje Makro, już na jesieni ma rozpocząć się następna edycja wydarzeń związanych z cyklem „Szef dla Szefów”. Do tej pory we wszystkich 26 wydarzeniach, które odbyły się w 13 miastach w Polsce, wzięło udział ponad 2700 osób.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.