Szef kuchni Jakub Kasiński otworzył własną restaurację

0
2373
Fot.: Restauracja Tartak

W połowie lipca otwarto nową restaurację pod nazwą Tartak. Właścicielem lokalu i szefem kuchni jest Jakub Kasiński.

Kuba Kasiński posiada wieloletnie doświadczenie gastronomiczne, które zdobywał w lokalach w Limanowej, w Krakowie i na Podhalu. Praktycznych umiejętności nabywał także we Włoszech. Ukończył Instytut Paula Bocuse w Lyonie we Francji, który szkoli w zakresie gastronomii i hotelarstwa. Swoją wiedzą dzieli się także z młodzieżą w jednej z limanowskich szkół.

Restauracja zlokalizowana jest w Skansenie w małej miejscowości miejscowości Młynne. Gościom oferowane są dania z grilla, burgery, żeberka czy pstrąg. W menu znajdziemy także grillowane oscypki. Na terenie funkcjonuje zielnik, który dostarcza świeże zioła do restauracji. Serwowane dania są inspirowane regionalną kuchnią.

Restauracja zapewnia także ofertę cateringową oraz daje możliwość organizacji wydarzeń okolicznościowych na miejscu. Lokal z regionalną kuchnią oraz sam Skansen i Ogród Grillowy to pomysł Kuby Kasińskiego, który odpowiada także za menu restauracji.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.