W oparach luksusu odc. 7 – Luksusowa usługa hotelowa cz. 2 (Horeca Radio)

0
1328

Przypominamy drugą część rozmowy o luksusowej usłudze hotelowej Rafał Krzycki i Karol Weber rozmawiają o housekeepingu, pokojach, gastronomii, wellnes & spa. Zapraszamy do wysłuchania audycji!

Karol Weber znany jest w branży pod pseudonimem Inspektor Hotelowy. Z wykształcenia hotelarz i magister zarządzania zasobami ludzkimi. Z branżą hotelarską związany jest od blisko 20 lat. Zdobywał wiedzę i doświadczenie na stanowiskach liniowych i kierowniczych w Recepcji, Służbie Pięter i Gastronomii, w międzynarodowych sieciach hotelowych (m.in. Four Seasons i InterContinental).

Weber propaguje kulturę organizacyjną opartą na rozwijaniu kapitału ludzkiego, dbałości o najwyższą jakość świadczonych usług oraz zasadzie ‘jeden zespół – wspólny cel’. Swoją wiedzą, pasją i energią dzieli się z innymi, którym również zależy na profesjonalizacji polskiego hotelarstwa. Specjalizuje się zwłaszcza w hotelach butikowych i luksusowych. Doradza inwestorom przy tworzeniu koncepcji hoteli, pomaga w ich otwarciach, kontroluje jakość obsługi i szkoli personel.

Na swoim blogu Enjoyyourstay.pl opisuje trendy w hotelarstwie i podróżach, recenzuje i rekomenduje hotele. Od października współprowadzi także w Horeca Radio cykl audycji pt. „W oparach luksusu”, w których będzie poruszać różnorodne wątki dotyczące usług luksusowych w branży HoReCa oraz wskazywać nowe trendy.


„Ostatnie cztery lata, kiedy to zajmuję się szkoleniami, doradztwem i audytami jakości, były dla mnie fantastycznym okresem, ale początki oczywiście nie były łatwe, bo trzeba było zbudować swoją markę i pozyskać klientów. Widzę jednak z perspektywy czasu, że to był świetny czas przede wszystkim w kontekście rozwoju zawodowego. Gdybym nadal pracował w hotelu sieciowym i miał do czynienia codziennie z tymi samymi kwestiami, to nie byłbym w tym miejscu, w którym jestem obecnie pod kątem wiedzy i doświadczenia, którymi chcę się dzielić z innymi”.

Partnerzy audycji:

     

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.