W oparach luksusu odc. 7 – Luksusowa usługa hotelowa cz. 2 (Horeca Radio)

0
1286

Przypominamy drugą część rozmowy o luksusowej usłudze hotelowej Rafał Krzycki i Karol Weber rozmawiają o housekeepingu, pokojach, gastronomii, wellnes & spa. Zapraszamy do wysłuchania audycji!

Karol Weber znany jest w branży pod pseudonimem Inspektor Hotelowy. Z wykształcenia hotelarz i magister zarządzania zasobami ludzkimi. Z branżą hotelarską związany jest od blisko 20 lat. Zdobywał wiedzę i doświadczenie na stanowiskach liniowych i kierowniczych w Recepcji, Służbie Pięter i Gastronomii, w międzynarodowych sieciach hotelowych (m.in. Four Seasons i InterContinental).

Weber propaguje kulturę organizacyjną opartą na rozwijaniu kapitału ludzkiego, dbałości o najwyższą jakość świadczonych usług oraz zasadzie ‘jeden zespół – wspólny cel’. Swoją wiedzą, pasją i energią dzieli się z innymi, którym również zależy na profesjonalizacji polskiego hotelarstwa. Specjalizuje się zwłaszcza w hotelach butikowych i luksusowych. Doradza inwestorom przy tworzeniu koncepcji hoteli, pomaga w ich otwarciach, kontroluje jakość obsługi i szkoli personel.

Na swoim blogu Enjoyyourstay.pl opisuje trendy w hotelarstwie i podróżach, recenzuje i rekomenduje hotele. Od października współprowadzi także w Horeca Radio cykl audycji pt. „W oparach luksusu”, w których będzie poruszać różnorodne wątki dotyczące usług luksusowych w branży HoReCa oraz wskazywać nowe trendy.


„Ostatnie cztery lata, kiedy to zajmuję się szkoleniami, doradztwem i audytami jakości, były dla mnie fantastycznym okresem, ale początki oczywiście nie były łatwe, bo trzeba było zbudować swoją markę i pozyskać klientów. Widzę jednak z perspektywy czasu, że to był świetny czas przede wszystkim w kontekście rozwoju zawodowego. Gdybym nadal pracował w hotelu sieciowym i miał do czynienia codziennie z tymi samymi kwestiami, to nie byłbym w tym miejscu, w którym jestem obecnie pod kątem wiedzy i doświadczenia, którymi chcę się dzielić z innymi”.

Partnerzy audycji:

     

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.