Partner obiektu, Levy Convention Centers, stworzył zespół wspierany przez 49 szefów kuchni, menadżerów i kierowników firmy, którzy we współpracy podali na zakończenie uroczystej gali 18587 posiłków dla ponad 1800 stołów.
Our team @GRBCC is made up of rockstars, they flipped the room of 3,425 tables for 18,586 guests in 7 hours! And they're ready to host the sorority sisters of the @akasorority1908 tonight for the closing gala #AKA1908 #AKABoule2018 pic.twitter.com/OnMmTwc70L
— Levy (@LevyRestaurants) July 11, 2018
Ekipa pracowała siedem godzin w nocy, ustawiając stoły obiadowe, krzesła i dekoracje, a 2000 członków zespołu wsparcia z Houston i niemal tyle samo serwisantów przygotowywało obiady.
Zdaniem Chrisa Buppa, głównego menadżera Levy Convention Centers, proces przygotowywania wydarzenia był imponującym pokazem planowania, koordynacji, pracy zespołowej i zaangażowania. Ponadto Bupp zauważył, że zespół musiał zaplanować kilka innych dużych dań dla 2000 do 3500 gości w dniach poprzedzających konferencję.
Posiłek serwowany podczas lipcowego eventu składał się między innymi z pieczonej w ziołach piersi kurczaka, duszonej polędwicy z pieczonymi warzywami i musu czekoladowego z białą czekoladową pianką.
Proces planowania eventu trwał dłużej niż osiem miesięcy. Firma szacuje, że od fazy przygotowawczej do obsługi imprezy minęło około… 228000 godzin. Bupp poinformował także, że zgłosił swoje wydarzenie do Księgi Rekordów Guinnessa jako największa impreza tego typu. Powiedział, że zespół ma nadzieję, iż w ciągu najbliższych kilku miesięcy rekord świata zostanie oficjalnie ogłoszony.