Oferta szkoleniowa, jak sugeruje sam tytuł, skupia się przede wszystkim na kuchni azjatyckiej. Warsztaty będą polegały na wspólnym gotowaniu, w trakcie którego uczestnicy dowiedzą się, jak opanować techniki krojenia i przygotować się do azjatyckiego mise en place, jak robić dresingi i marynować mięso, czy też odpowiednio selekcjonować składniki. Wydarzenie odbędzie się w samym sercu restauracji Bosko TuThai.
Organizatorzy zapewniają, że podczas warsztatów do przygotowywania dań dostępne będą najlepsze azjatyckie produkty oraz profesjonalny sprzęt. Uczestnicy będą mieli okazję poznać tajniki komponowania popularnych potraw podawanych w Bosko TuThai, takich jak tajskie curry, ramen, czy pierożki dim sum.
Warsztaty prowadzone w systemie live cooking skierowane są do wszystkich amatorów, pasjonatów oraz fanów kuchni azjatyckiej. Na uczestników czekają dodatkowo niespodzianki i imienne karty lojalnościowe. Aby wziąć udział, należy wysłać swoje zgłoszenie na adres mailowy [email protected] bądź zaanonsować chęć wzięcia udziału telefonicznie pod numerem 727 001 332.
Warsztaty rozpoczną się w środę 24 października o godzinie 18:30 w restauracji Bosko TuThai.
Sylwia Stachyra jest zwyciężczynią 7. edycji programu Top Chef. Z wykształcenia jest prawnikiem, jednak to swojej pasji, jaką jest gotowanie poświęciła całe swoje życie. Wbrew rodzicom wyjechała do Anglii, gdzie ukończyła gastronomię, uzyskując najwyższy kucharski stopień NVQ3, po czym otworzyła swoją pierwszą restaurację w Bournemouth. Przez pewien czas pracowała również jako private chef na luksusowych jachtach, jednak spełnieniem jej największych marzeń okazała się praca w restauracji „Savoy Grill” jako Chef de Partie pod okiem legendarnego Gordona Ramsaya.
Bosko TuThai to nowo powstała restauracja, która otworzyła swoje podwoje na Pradze Południe zaledwie miesiąc temu. Chociaż sama nazwa sugeruje menu tajskie, to w karcie dań możemy znaleźć znacznie więcej propozycji potraw z różnych kuchni azjatyckich. Menu składa się z 11 kategorii, a do wyboru są m.in. pierożki dim sum, sałatki (np. tajska sałatka z papai z krewetkami), zupy (np. tajska zupa bazyliowa z owocami morza, zupa-krem z krabem i szparagami), ramen, tajskie curry (np. z warzywami i wołowiną, tamaryndowe z krewetkami i sumem), czy też ryby i owoce morza.