Wiosenne smaki w restauracjach Qubus Hotel

0
1269
Wraz z przyjściem wiosny i coraz cieplejszymi dniami, czas na zmianę menu w restauracji. Od 11 kwietnia w restauracjach Qubus Hotel można spróbować nowej, wiosenno-letniej oferty.

W nowym menu ważną pozycję zajmują dania kuchni włoskiej, które przenoszą do ciepłej i słonecznej Italii, gdzie kosztować można świeżych i najlepszej jakości warzyw i owoców. Nie zabrakło także miejsca dla lekkich sałatek na gorące dni, gdy apetyt jest mniejszy niż zwykle. W okresie wiosenno-letnim będzie można skosztować także soczystych steków z najlepszych mięs, czy kolorowych i lubianych burgerów.

Restauracja bierze pod uwagę także osoby niejedzące mięsa i w swojej nowej ofercie dodano pozycje wegetariańskie. Są to m.in. aromatyczny krem z pomidorów, zielone risotto czy burger wegetariański. W menu można także znaleźć dania z dodatkami kuchni molekularnej np. wykwintnego śledzia z kawiorem z pomarańczy.

Naszym Gościom proponujemy w nowej karcie 27 potraw, w których łączyć będziemy najwyższej jakości mięsa z owocami, warzywami czy pożywnymi kaszami. Goście naszych restauracji będą mogli skosztować m.in. grillowanych krewetek z pomarańczą, groszkiem cukrowym i czarnym sezamem, łososia cytrynowego ze szpinakiem, i śmietanką z mango, czy steku z Angusa z pieczonym ziemniakiem, twarogiem i szparagami . Na ochłodę proponujemy tradycyjny chłodnik z botwiną, ogórkiem konserwowym i pieczonym schabem. Proponujemy też coś dla wegetarian np. burgera z plackiem roesti, serem kozim i burakiem – mówi Joanna Łuczyńska-Reczek Manager Gastronomii w sieci Qubus Hotel.

Goście restauracji będą mieli możliwość skosztowania najlepszych mięs – steku z polędwicy wołowej ze szparagami i batatami, jak i filetów cielęcych z ziemniakami puree, bobem i kalafiorem. Pojawią się również dania mączne – pierogi nadziewane wędzonym pstrągiem, twarogiem i papryką, włoskie fettuccine i inne. Dla miłośników słodkości, Qubus Hotel poleca sernik z mascarpone, , lekko zmrożone parfait czekoladowo-chałwowe czy waniliowy deser lodowy z brzoskwiniami i sosem malinowym. Do każdego dania dobrane jest odpowiednie wino, które zostało wybrane przez specjalistów restauracji we współpracy z sommelierem.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.