Wkrótce otwarcie Parostacji Resto Bar, szefem kuchni Bartłomiej Kornacki

0
1003
Fot.: Materiały prasowe Hotel M23

Restauracja Parostacja Resto Bar będzie pierwszym obiektem, który otworzy swoje drzwi dla Gości w ramach otwierającego się Hotelu M23 w Katowicach. Wnętrza restauracji oraz całego hotelu zostały zaprojektowane w stylu steampunk, nawiązującym do epoki maszyn parowych i mechanicznych wynalazków. Start przygody kulinarnej Parostacji zaplanowano na 23 stycznia o godzinie 14:00 przy ulicy Mariackiej 23.

W koncepcji marketingowej miejsca znalazła się inspiracja podróżami literackiego bohatera, Phileasa Fogga, co ma się odzwierciedlać zarówno w wystroju, jak i w oferowanych potrawach. Karta menu Parostacji Resto Bar to propozycje oparte na śląskiej kuchni z dodatkiem międzynarodowych smaków. W ofercie znajdą się dania, które mają zaskakiwać Gości połączeniem lokalnych smaków z szeroko pojętą kulinarną wyobraźnią.

Fot.: Materiały prasowe Hotel M23 / Panowie od Marketingu

Za kuchnią Parostacji stanie Bartłomiej Kornacki, szef kuchni z doświadczeniem w polskich i międzynarodowych konkursach kulinarnych oraz praktyką w prowadzeniu własnej restauracji. Menu restauracji ma przypominać dziennik z podróży, gdzie obok opisów dań znajdą się liczne anegdoty i historie.

Zainteresowani winami będą mieli możliwość skosztowania aż 80 różnych win, co ma być kulinarnym odpowiednikiem 80-dniowej podróży dookoła świata Fogga. Restauracja Parostacja Resto Bar w Hotelu M23 w Katowicach zapowiada się jako nowa atrakcja na mapie gastronomicznej miasta, łącząca tradycję z nowoczesnością.

Fot.: Materiały prasowe Hotel M23 / Panowie od Marketingu
Fot.: Materiały prasowe Hotel M23 / Panowie od Marketingu
Fot.: Materiały prasowe Hotel M23 / Panowie od Marketingu
Fot.: Materiały prasowe Hotel M23 / Panowie od Marketingu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.