Wkrótce otwarcie Parostacji Resto Bar, szefem kuchni Bartłomiej Kornacki

0
1043
Fot.: Materiały prasowe Hotel M23

Restauracja Parostacja Resto Bar będzie pierwszym obiektem, który otworzy swoje drzwi dla Gości w ramach otwierającego się Hotelu M23 w Katowicach. Wnętrza restauracji oraz całego hotelu zostały zaprojektowane w stylu steampunk, nawiązującym do epoki maszyn parowych i mechanicznych wynalazków. Start przygody kulinarnej Parostacji zaplanowano na 23 stycznia o godzinie 14:00 przy ulicy Mariackiej 23.

W koncepcji marketingowej miejsca znalazła się inspiracja podróżami literackiego bohatera, Phileasa Fogga, co ma się odzwierciedlać zarówno w wystroju, jak i w oferowanych potrawach. Karta menu Parostacji Resto Bar to propozycje oparte na śląskiej kuchni z dodatkiem międzynarodowych smaków. W ofercie znajdą się dania, które mają zaskakiwać Gości połączeniem lokalnych smaków z szeroko pojętą kulinarną wyobraźnią.

Fot.: Materiały prasowe Hotel M23 / Panowie od Marketingu

Za kuchnią Parostacji stanie Bartłomiej Kornacki, szef kuchni z doświadczeniem w polskich i międzynarodowych konkursach kulinarnych oraz praktyką w prowadzeniu własnej restauracji. Menu restauracji ma przypominać dziennik z podróży, gdzie obok opisów dań znajdą się liczne anegdoty i historie.

Zainteresowani winami będą mieli możliwość skosztowania aż 80 różnych win, co ma być kulinarnym odpowiednikiem 80-dniowej podróży dookoła świata Fogga. Restauracja Parostacja Resto Bar w Hotelu M23 w Katowicach zapowiada się jako nowa atrakcja na mapie gastronomicznej miasta, łącząca tradycję z nowoczesnością.

Fot.: Materiały prasowe Hotel M23 / Panowie od Marketingu
Fot.: Materiały prasowe Hotel M23 / Panowie od Marketingu
Fot.: Materiały prasowe Hotel M23 / Panowie od Marketingu
Fot.: Materiały prasowe Hotel M23 / Panowie od Marketingu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.