Wybierz bluzę, która za Tobą nadąży

0
925
Fot.: Materiały prasowe HorecaPro

Żegnamy upały, ale temperatura w kuchni nie spada. Praca w gastronomii to działanie na wysokich obrotach – by zadowolić klientów i utrzymać renomę restauracji trzeba gotować szybko, ale z dbałością o jakość. A żeby szef kuchni mógł w pełni skupić się na swojej pracy potrzebuje odzieży, która za nim nadąży. Na co więc zwrócić uwagę wybierając idealną bluzę kucharską?

Rękawy – powinny być luźne i nie krępować ruchów. W razie potrzeby trzeba mieć możliwość szybkiego i łatwego podwinięcia ich i umocowania tak, by się nie rozwijały.

Kieszenie – niektóre drobiazgi trzeba mieć zawsze pod ręką, dlatego warto wybrać bluzę, która ma pojemne i łatwo dostępne kieszenie. Ciekawym rozwiązaniem są na przykład te umocowane na rękawach.

Wentylacja – odpowiednia cyrkulacja powietrza przy pracy w podwyższonej temperaturze jest ekstremalnie istotna. Dla maksymalnego komfortu idealna bluza powinna mieć panele wentylacyjne, które zapewnią odpowiednią termoregulację oraz odprowadzanie potu.

To tylko niektóre z licznych funkcji, które ułatwią Wam codzienną pracę w kuchni. Od lat producenci tacy jak Bragard czy Chef Works myślą o krok do przodu i przewidują zmieniające się potrzeby szefów kuchni, dlatego ich odzież to zawsze najwyższa jakość i funkcjonalność.

Oficjalnym dystrybutorem obu tych marek w Polsce jest HorecaPro. Ofertę znajdziecie tu: www.salonhoreca.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.