Żegnamy upały, ale temperatura w kuchni nie spada. Praca w gastronomii to działanie na wysokich obrotach – by zadowolić klientów i utrzymać renomę restauracji trzeba gotować szybko, ale z dbałością o jakość. A żeby szef kuchni mógł w pełni skupić się na swojej pracy potrzebuje odzieży, która za nim nadąży. Na co więc zwrócić uwagę wybierając idealną bluzę kucharską?
Rękawy – powinny być luźne i nie krępować ruchów. W razie potrzeby trzeba mieć możliwość szybkiego i łatwego podwinięcia ich i umocowania tak, by się nie rozwijały.
Kieszenie – niektóre drobiazgi trzeba mieć zawsze pod ręką, dlatego warto wybrać bluzę, która ma pojemne i łatwo dostępne kieszenie. Ciekawym rozwiązaniem są na przykład te umocowane na rękawach.
Wentylacja – odpowiednia cyrkulacja powietrza przy pracy w podwyższonej temperaturze jest ekstremalnie istotna. Dla maksymalnego komfortu idealna bluza powinna mieć panele wentylacyjne, które zapewnią odpowiednią termoregulację oraz odprowadzanie potu.
To tylko niektóre z licznych funkcji, które ułatwią Wam codzienną pracę w kuchni. Od lat producenci tacy jak Bragard czy Chef Works myślą o krok do przodu i przewidują zmieniające się potrzeby szefów kuchni, dlatego ich odzież to zawsze najwyższa jakość i funkcjonalność.
Oficjalnym dystrybutorem obu tych marek w Polsce jest HorecaPro. Ofertę znajdziecie tu: www.salonhoreca.pl