Wyzwanie w profesjonalnych kuchniach: dużo potrzeb, mało miejsca.

0
1124
Fot.: Rational

Brak miejsca to wciąż jedno z największych wyzwań w wielu profesjonalnych kuchniach. Niezależnie od tego, czy jest to nowy budynek, czy dostosowany. Liczy się każdy metr kwadratowy, na którym można generować sprzedaż, kosztem wielkości kuchni.

Dla firmy Rational słowem-kluczem do projektowania kuchni jest zatem: elastyczność. Dobrym przykładem jest iVario, który zastępuje patelnie uchylne, kotły i frytownice w przemyśle gastronomicznym i może być używany w à la carte jak kuchenka, patelnia czy garnek.

Piotr Słoński, Regional Sales Manager w Rational, potwierdza: „Na podstawie tego, co jest przygotowywane codziennie w danej kuchni, możemy szybko określić, który rozmiar urządzenia jest odpowiedni.” iVario L lub XL z kadzią o pojemności 100 lub 150 litrów służy do przygotowywania dużych ilości potraw. Oba imponują przede wszystkim wydajnością i precyzyjnymi rezultatami; elastyczne rozwiązania instalacyjne czynią je jednak jeszcze bardziej atrakcyjnymi. Nawet przy tych stosunkowo dużych urządzeniach wciąż jest wystarczająco dużo miejsca na ich ustawienie w kuchni. Dzięki kółkom iVario Pro L i XL oferują zalety ułatwiające czyszczenie urządzenia i jego otoczenia oraz możliwość szybkiego przesunięcia urządzenia w inne miejsce. Dodatkowo można je zamontować na ścianie, co również znacznie ułatwia wkomponowanie w kuchnię.

Jeśli w danej kuchni przygotowywane jest mniej jedzenia lub gdy potrzebny jest elastyczny pomocnik w dużej kuchni, iVario Pro 2-S lub iVario 2-XS udowodniły swoją wartość. Oba mają dwie kadzie, każda o pojemności 25 lub 17 litrów, i mogą być używane na różne sposoby. Smażenie mięsa w jednej kadzi i gotowanie warzyw w drugiej jest tak samo elastyczne, jak używanie garnków na kuchence, ale do 4 razy szybciej i przy zużyciu do 40% mniej energii. I z niezmiennie dobrymi rezultatami gotowania. Ich możliwości montażu są równie przekonujące: na stole, na blacie, a nawet zintegrowane z blokiem kuchennym. „Dzięki iVario można stworzyć miejsce pracy, które dostosowuje się i nie pozostawia nic do życzenia”, podsumowuje Piotr Słoński. Według niego iVario zdobywa punkty również w innych miejscach pod względem elastyczności: „Wszystkie urządzenia mają zintegrowany odpływ wody, co z kolei eliminuje potrzebę odpływu podłogowego. A w kuchni jest więcej opcji instalacji”.

Jeśli więc istnieje sprzęt kuchenny, który może odwzorować wiele zastosowań kulinarnych w jednym urządzeniu, konsekwentnie zapewnia tę samą jakość i jest również szybszy niż konwencjonalne urządzenia kuchenne, to jest to właśnie iVario. Dalsze informacje, opcje instalacji i przykłady wydajności modeli iVario można znaleźć na stronie https://www.rational-online.com/pl_pl/ivario-pro/

Fot.: Rational

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.