Yes Butcher! Shop & Bistro realizuje otwarcie trzeciego lokalu w Warszawie, zapowiadając inaugurację na 8 marca. Koncept opiera się na połączeniu sklepu mięsnego ze strefą bistro, w których dominującą rolę pełnią steki wołowe oraz wyroby charcuterie inspirowane francuską tradycją.
Twórcą i szefem kuchni Yes Butcher! jest Michał Gniadek, który wielokrotnie odwiedzał francuskie masarnie, czerpiąc z nich inspiracje do własnych receptur. Jego założeniem stało się zapewnienie możliwie najwyższej jakości wołowiny i propagowanie domowych produktów takich jak pâté en croûte, boudin noir czy wolnogotowane w niskiej temperaturze mięsa. W projekt zaangażowany jest także Krzysztof Janiszewski, doświadczony warszawski restaurator oraz Grzegorz Witkowski.
Zgodnie z koncepcją marki, część asortymentu pochodzi z własnej hodowli w Seroczynie. Znajdujące się tam jałówki ras mięsnych (Limousine, Charolaise, Hereford, Belgijska) są pod opieką hodowców z wieloletnim doświadczeniem, a ich dieta opiera się głównie na trawie i sianie, z sezonowym dodatkiem kukurydzy. Tak ukierunkowana hodowla ma służyć uzyskaniu optymalnej marmurkowatości i smaku mięsa.
W menu bistro stawia się na proste, sezonowe potrawy oparte na lokalnych produktach. Sercem oferty są steki, zwykle serwowane w formie minimalnie przetworzonej, w towarzystwie wybranych dodatków. Dotychczas Yes Butcher! prowadzi dwie lokalizacje w stolicy – na Saskiej Kępie i na Żoliborzu. Trzeci punkt ma kontynuować dotychczasowe założenia, oferując zarówno sklepowe lady wypełnione mięsem i charcuterie, jak i możliwość konsumpcji na miejscu.