Daniel Danielewicz pracuje w sektorze HoReCa od ponad 20 lat. Swoją karierę zawodową rozpoczynał w londyńskiej restauracji Annabel, a następnie terminował m.in. w Villi Hestia w Sopocie, Hotelu Dwór Oliwski w Gdańsku, restauracji Villa Uphagena w Gdańsku, czy Hotelu Zamek Ryn. Ponadto przyczynił się do otwarcia Hotelu Hermitage w Brześciu na Białorusi, zaś w 2012 roku został Dyrektorem Generalnym Hotelu Aurora SPA&Wellness w Międzyzdrojach. Do swojego bogatego CV może także wpisać pełnienie funkcji Operations Managera w łódzkim hotelu matki Holiday Inn.
Hotel Hampton by Hilton, którego stery przejął Danielewicz, swoje oficjalne otwarcie zaliczył w połowie ubiegłego roku. Oferuje gościom 174 pokoje w trzygwiazdkowym standardzie. To trzeci obiekt tej marki w Gdańsku, ale zdecydowanie najciekawszy pod względem genezy architektonicznej, wszak powstał na skutek przebudowy i nadbudowy 8 kamienic oraz łączącego je budynku, w którym w przeszłości funkcjonowało kino „Neptun”. Ciekawa proweniencja budynku została wykorzystana przy aranżacji wnętrz, w których znajdziemy elementy zaczerpnięte z dawnego kina. Hotel posiada w swojej ofercie także dwie sale konferencyjne o powierzchni 40 m2 każda, salę sportową, strefę relaksu, całodobową strefę pracy, gdzie na gości będą czekały przekąski, a także parking podziemny, który może pomieścić 34 samochody.
Hampton by Hilton Gdańsk Old Town jest dzierżawiony oraz zarządzany przez spółkę VHM Hotel Management, która podpisała umowę na zasadach franczyzy z siecią Hilton Worldwide, natomiast inwestorem jest Grupa Capital Park.
0.5
Szkoda, że pracownicy pobliskich Delikatesów nie mogą korzystać z przypisanego im śmietnika obok hotelu, tylko muszą łazić z pudłami po Starówce i podrzucać do innego…