Jak zwykle przełom miesiąca przyniósł wiele informacji na temat zmian personalnych. Zebraliśmy kilka z nich i przedstawiamy w poniższym artykule.

Joanna Kurowska została dyrektorką zarządzającą siecią IHG w Wlk. Brytanii i Irlandii. Będzie odpowiedzialna za współpracę z inwestorami i właścicielami obiektów współpracujących z marką. Wszystko po to by wypracować maksymalne korzyści ze współpracy, a jednocześnie zapewnić stabilne wyniki.
Joanna Kurowska pracuje w IHG od dziesięciu lat. Pracowała w hotelu jak InterContinental Warszawa, gdzie odpowiadała za finanse. Bardzo szybko awansowała i objęła swoim nadzorem hotele premium w Europie Centralnej, po czym zakres jej działania powiększył się na całą Europę.

Przemysław Biechowiak został dyrektorem hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu. To czterogwiazdkowy obiekt należący do Grupy Hotele HP Park.
Przemysław Biechowiak swoje doświadczenie zdobywał m.in. w hotelu Lidia SPA & Wellness w Darłowie czy w poznańskim hoteli Safir. Najdłuższą przygodę miał z Centrum Konferencji i Rekreacji Akwawit wraz z hotelem Akwawit w Lesznie, gdzie 13 lat zarządzał obiektami.
Kilka zmian nastąpiło w sieci Dobry Hotel

Agnieszka Bucka została dyrektorem operacyjnym sieci dla regionu południowego Polski. W hotelarstwie pracuje już 20 lat, z czego 15 lat pracowała dla sieci Qubus Hotel. W Dobrym Hotelu będzie odpowiadała za sześć hoteli z Wrocławia, Krakowa i Zakopanego.

Maciej Barlak został dyrektorem technicznym grupy Dobry Hotel. Do tej pory w spółce miał okazję m.in. kierować projektem Olivia Business Centre w Gdańsku.

Kamil Borowiak został dyrektorem działu kosztów i analiz w Dobrym Hotelu. Może pochwalić się piętnastoletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej, które zdobywał będąc odpowiedzialnym za optymalizację kosztów sieci restauracyjnych, utrzymywanie standardów i procedur operacyjnych.