Jak zwykle przełom miesiąca przyniósł wiele informacji na temat zmian personalnych. Zebraliśmy kilka z nich i przedstawiamy w poniższym artykule.
![](https://www.horecabc.pl/wp-content/uploads/2021/10/Joanna-Kurowska1.webp)
Joanna Kurowska została dyrektorką zarządzającą siecią IHG w Wlk. Brytanii i Irlandii. Będzie odpowiedzialna za współpracę z inwestorami i właścicielami obiektów współpracujących z marką. Wszystko po to by wypracować maksymalne korzyści ze współpracy, a jednocześnie zapewnić stabilne wyniki.
Joanna Kurowska pracuje w IHG od dziesięciu lat. Pracowała w hotelu jak InterContinental Warszawa, gdzie odpowiadała za finanse. Bardzo szybko awansowała i objęła swoim nadzorem hotele premium w Europie Centralnej, po czym zakres jej działania powiększył się na całą Europę.
![](https://www.horecabc.pl/wp-content/uploads/2021/10/Przemyslaw-Biechowiak.webp)
Przemysław Biechowiak został dyrektorem hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu. To czterogwiazdkowy obiekt należący do Grupy Hotele HP Park.
Przemysław Biechowiak swoje doświadczenie zdobywał m.in. w hotelu Lidia SPA & Wellness w Darłowie czy w poznańskim hoteli Safir. Najdłuższą przygodę miał z Centrum Konferencji i Rekreacji Akwawit wraz z hotelem Akwawit w Lesznie, gdzie 13 lat zarządzał obiektami.
Kilka zmian nastąpiło w sieci Dobry Hotel
![](https://www.horecabc.pl/wp-content/uploads/2021/10/Agnieszka-Bucka.webp)
Agnieszka Bucka została dyrektorem operacyjnym sieci dla regionu południowego Polski. W hotelarstwie pracuje już 20 lat, z czego 15 lat pracowała dla sieci Qubus Hotel. W Dobrym Hotelu będzie odpowiadała za sześć hoteli z Wrocławia, Krakowa i Zakopanego.
![](https://www.horecabc.pl/wp-content/uploads/2021/10/Maciej-Barlak.webp)
Maciej Barlak został dyrektorem technicznym grupy Dobry Hotel. Do tej pory w spółce miał okazję m.in. kierować projektem Olivia Business Centre w Gdańsku.
![](https://www.horecabc.pl/wp-content/uploads/2021/10/Kamil-Borowiak.webp)
Kamil Borowiak został dyrektorem działu kosztów i analiz w Dobrym Hotelu. Może pochwalić się piętnastoletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej, które zdobywał będąc odpowiedzialnym za optymalizację kosztów sieci restauracyjnych, utrzymywanie standardów i procedur operacyjnych.