Klub Szefów Kuchni to cykl audycji „Horeca Radio” prowadzony przez prezesa Fundacji o tej samej nazwie, a także właściciela i szefa kuchni warszawskiej restauracji Pink Lobster – Jarosława Walczyka oraz Rafała Krzyckiego. Gościem każdego wydania jest wybitny przedstawiciel sektora gastronomicznego, który wypowiada się na niebanalne tematy związane z branżą.
Zapraszamy do wysłuchania audycji pt. „Zmiany w edukacji młodych kucharzy”, w której poruszony został obszerny wątek kształcenia młodych adeptów sztuki kulinarnej.
„Około 70 tysięcy młodych ludzi kończy rokrocznie kierunek gastronomiczny – czy to mały gastronom, czy kucharz dyplomowany. To bardzo duża liczba, sam byłem w szoku. Niestety, w zawodzie pozostaje 10-15%.”
Jarosław Walczyk, Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni
Pobierz audycję w formacie MP3
Partnerzy audycji:




5