Zmiany w edukacji młodych kucharzy (Horeca Radio)

1
1474
Zapraszamy do wysłuchania drugiej audycji pt. „Klub Szefów Kuchni”, w której Jarosław Walczyk, właściciel restauracji Pink Lobster i Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni, opowiada o tym, jak zmieni się sposób edukacji w szkołach zawodowych o profilu gastronomicznym.

Klub Szefów Kuchni to cykl audycji „Horeca Radio” prowadzony przez prezesa Fundacji o tej samej nazwie, a także właściciela i szefa kuchni warszawskiej restauracji Pink Lobster – Jarosława Walczyka oraz Rafała Krzyckiego. Gościem każdego wydania jest wybitny przedstawiciel sektora gastronomicznego, który wypowiada się na niebanalne tematy związane z branżą.

Zapraszamy do wysłuchania audycji pt. „Zmiany w edukacji młodych kucharzy”, w której poruszony został obszerny wątek kształcenia młodych adeptów sztuki kulinarnej.

„Około 70 tysięcy młodych ludzi kończy rokrocznie kierunek gastronomiczny – czy to mały gastronom, czy kucharz dyplomowany. To bardzo duża liczba, sam byłem w szoku. Niestety, w zawodzie pozostaje 10-15%.”

Jarosław Walczyk, Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni

Pobierz audycję w formacie MP3

Partnerzy audycji:

        

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.