Zmiany w gastronomii Vienna House Andel’s Lodz

0
1498
Fot.: Materiały prasowe Vienna House

Po zmianie szefa kuchni, przyszła kolei na kolejne awanse w dziale food & beverage w łódzkim Vienna House. Obejmują one zarówno część restauracyjną i bankietowo- konferencyjną. Nowa struktura to odpowiedź na aktualne wyzwania branży oraz umacnianie pozycji obiektu na rynku.

„Stawiamy na nieustanny rozwój i dostosowujemy ofertę do oczekiwań naszych gości. To oni wskazują kierunek, w jakim się rozwijamy.” – podkreśla Anna Olszyńska, dyrektorka Vienna House Andel’s Lodz. – „Największym potencjałem hotelu są ludzie, dlatego zawsze staramy się wychwytywać talenty i motywować do dalszego rozwoju.” Restrukturyzacja działu opiera się w dużej mierze na wewnętrznych awansach.

Fot.: Materiały prasowe Vienna House

Mariusz Guzewicz, dotychczasowy Food&Beverage Manager, od początku lipca odpowiada za całą gastronomię Vienna House Andel’s Lodz jako Dyrektor Food & Beverage. Guzewicz związany jest z branżą hotelarską od 2001 r. Zaczynał jako kelner i piął się po szczeblach kariery w Polsce, Szkocji i Irlandii. Do zespołu Vienna House trafił w 2010 na stanowisku Restaurant Managera. Po kilkuletniej przerwie wrócił do zespołu jako Food&Beverage Manager. Teraz odpowiada zarówno za zespół kelnerski, jak i za kuchnię, ściśle współpracując z nowym szefem kuchni Kamilem Kubiakiem.

Fot.: Materiały prasowe Vienna House

Zmiana nastąpiła również na stanowisku Sous Chefa, które objął Dawid Rygielski. Rygielski pracuje w Vienna House Andel’s Lodz od 2018 roku. Początkowo pełnił funkcję Chef de Partie, potem Junior Sous Chefa. Rygielski swoje doświadczenie zdobywał w restauracjach w Łodzi oraz w Niemczech. Przed objęciem stanowiska Sous Chefa, przeszedł szkolenia crossowe w różnych działach oraz warsztaty z zarządzania zespołem, co pozwoli mu w skuteczny sposób zarządzać zespołem.

Fot.: Materiały prasowe Vienna House

Rygielskiego na stanowisku Junior Sous Chef zastąpił z kolei Łukasz Dereczenik, który wcześniej pełnił funkcję Chef de Partie. Dereczenik zdobywał doświadczenie w wielu restauracjach oraz hotelach, m.in. w Holiday Inn oraz Vienna House Andel’s Lodz, gdzie pracował jako kucharz w latach 2011-2012. Do Vienna House wrócił w 2019 r. Od lipca 2022 r. jest odpowiedzialny za dział kuchni bankietowej, który obsługuje centrum konferencyjne Vienna House Andel’s Lodz.

Vienna House Andel’s Lodz jest jednym z największych obiektów konferencyjno-biznesowych w regionie. Ma niezwykle rozbudowaną ofertę gastronomiczną. Dział food&beverage poza obsługą konferencji i bankietów zapewnia również serwis dla restauracji Delight, lobby baru Oscar’s oraz SkyFLY Baru. Restauracja Delight była dwukrotnie nagrodzona czterema czapami Gault&Millau.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.