Rekrutacja w sieci McDonald’s jest bardzo złożona i składa się z wielu etapów. W jej skład wchodzą takie działania, jak złożenie aplikacji, rozmowy kwalifikacyjne, a także wyczerpujące i wymagające szkolenie rekrutacyjne.
Do grona osób, którym udało się przebrnąć przez ten żmudny proces dołączyły kolejne cztery. Restauracje w Rogozińcu i Chociszewie przejął Rafał Grzesiuk, zaś w Mińsku Mazowieckim Karolina Sokół, która o prowadzeniu restauracji marzyła już od dawna i jak sama przyznaje, wielomiesięczne szkolenie, jakie przeszła, było tego warte. Pozytywnie prowadzenie lokalu w Markuszowie ocenia też Sebastian Kwas. Licencjobiorca z Radomia, Waldemar Dziubiński uważa, że firma McDonald’s działa w pełni profesjonalnie i jest w pełni usatysfakcjonowany współpracą.
McDonald’s swoje lokale pod franczyzę oddaje już działające i w pełni wyposażone. Pierwszą restaurację nad Wisłą otwarto w 1992 roku. W naszym kraju działa już ponad 330 lokali licencyjnych, które prowadzi 66 licencjobiorców.