Znane już są nominacje do Hermesa Poradnika Restauratora 2019

0
1617
9 maja 2019 r. w Poznaniu odbędzie się prestiżowa Gala Poradnika Restauratora, podczas której przyznane zostaną specjalne wyróżnienia – statuetki Hermesa Poradnika Restauratora 2019. To już XXI Wiosenne Spotkanie Restauratorów, Producentów i Handlowców branż HoReCa oraz FMCG.

Nagrody przyznawane są od 2005 roku. Jest to ważne wyróżnienie, w którym głosy oddają laureaci Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora z poprzednich lat. O otrzymaniu nominacji decyduje Kapituła, której przewodniczy Joanna Ochniak – przewodnicząca Komitetu Światowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs.

Nominacje do Hermesa Poradnika Restauratora 2019:

RESTAURACJA Z RENOMĄ

  • Nolita Restaurant, Warszawa – Jacek Grochowina
  • Studio Qulinarne, Kraków – Giacomo Monzali
  • Tawerna Fisza Concept by Marcin Budynek, Augustów – Marcin Budynek
  • Corrèze, Gdańsk – Krzysztof Gradzewicz
  • Restauracja FIGA, Plewiska k/Poznania – Dawid Klimaniec

RESTAURACJA Z TRADYCJĄ

  • Ostoja Chobienice, Siedlec – Maciej Barton
  • Palac i Folwark Galiny www.palac-galiny.pl, Galiny k/Bartoszyc – Olga Lompa
  • Folwark Wąsowo, Wąsowo – Piotr Markowski
  • Głęboczek Vine Resort & Spa, Wielki Głęboczek – Marian Frankowski
  • Karczma Górecznik, Przygodzice – Roman Wegnerowicz

RESTAURACJA HOTELOWA

  • Zamek Topacz, Ślęza – Rafał Borys
  • Hotel & Restauracja Jakubus, Jakubowice k/Wilków – Marcin Bielec
  • Nicolaus Hotel & Culinary, Toruń – Bartłomiej Witkowski
  • Pałac Mortęgi Hotel & SPA, Mortęgi k/Lubawy – Marcin Zakrzewski
  • Marriott Warsaw Hotel, Warszawa – Paweł Kałuski

KAWIARNIA/LODZIARNIA/CUKIERNIA

  • Cukiernia – Restauracja Słodki Słony, Warszawa – Magda Gessler
  • Cukiernia Sowa, Bydgoszcz – Aleksandra Sowa
  • Lulu Cafe Lounge, Wrocław – Beata Jankiewicz
  • PETIT PARIS Sołacz, Poznań – Daria Maria Kuttene
  • TRio Molo Cafe, Kołobrzeg – Ryszard Pilecki

OSOBOWOŚĆ

  • Chef Sebastian Krauzowicz – Radisson Blu Hotel & Residences, Zakopane
  • Mateusz Gessler – Ćma by Mateusz Gessler, Warszawa
  • Dariusz Struciński – Hotel Anders, Stare Jabłonki
  • Stefan Birek – Hotel Lord w Warszawie
  • Angelika Chwyć – SugarArt – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze, Warszawa

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.