Znany restaurator otwiera kolejny lokal w Warszawie

0
3239
Fot. Daniel Pawalek (profil FB)

Daniel Pawełek otwiera nową restaurację w Warszawie. Po takich lokalach jak Butchery&Wine czy Kieliszki na Próżnej, nowy koncept będzie ściśle związany z kuchnią włoską.

Le Braci, tak nazywa się nowa restauracja, zlokalizowana jest w Warszawie przy ul. Górnośląskiej. Pierwszych gości przyjmie dokładnie dziś, tj. 18 maja 2021 roku.

Jak pisze sam restaurator, projekt był przygotowywany przez ostatnie sześć miesięcy, a cel był jeden, dać ludziom radość.

Daniel Pawełek, współwłaściciel, grupa Ferment
„W tym trudnym czasie postawiłem sobie jeden cel – dać ludziom radość. Radość jedzenia, wspólnych spotkań, próbowania nowych win. Wraz z szefem Samul Przemyslaw będziemy czerpać z włoskiej kuchni to, za co ją kochamy – smak, autentyczność, prostotę, najwyższej jakości produkt, tradycje i bezkompromisowość. Postaramy się Wam pokazać Włochy prawdziwe – oparte na poszanowaniu przyrody, zrozumieniu smaku, odwołujące się do wielowiekowej tradycji.”

Restauracje Pawełka ściśle związane są z winem, więc i w tym projekcie nie mogło go zabraknąć. Selekcji włoskich trunków dokonała żona restauratora Beatę Gawędę. Lokal rusza dziś o godz. 12:00.

Daniel Pawełek, współwłaściciel, grupa Ferment
„Le Braci to również karta win, w całości oparta na winach włoskich. Selekcjonowanych od lat przez moja żonę Beata Gawęda – Vini e Affini. Wina wielokrotnie nagradzane, produkowane przez małych, często rodzinnych producentów, którzy nie poddają się modom, a wina robią w zgodzie z sobą i przyrodą. To rzemieślnicy, których pasja przekłada się na każdą wyprodukowaną butelkę.”

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.