Żydowskie smaki w stolicy

0
1673
Już wiosną tego roku powstanie nowy lokal z kuchnią żydowską w Warszawie. Właściciel restauracji jest również autorem innych popularnych miejsc, takich jak Banjaluka, Aioli i Momu.

Warszawiacy coraz częściej poszukują nowych smaków i próbują dań zagranicznej kuchni. Marcin Wachowicz znów wychodzi naprzeciw upodobaniom swoich gości i za parę dni zadebiutuje jego nowa restauracja Mazal Tov. Jak można przeczytać na fanpage’u restauracji, serwować będzie środkowoeuropejską żydowską kuchnię w nowoczesnej formie. Dania będą bazowały na tradycyjnych przepisach, wykorzystując przy tym lokalne produkty.

Ich kultura jedzeniowa była bardzo ciekawa i bogata, dlatego warto z tego czerpać, inspirować się i przenosić na dzisiejsze czasy – mówi restaurator dla portalu horecatrens.pl

Jak dodaje Marcin Wachowicz, w lokalu planowane jest organizowanie stand up’ów, koncertów, jak i kabaretów. Oprócz rozwoju sceny kulinarnej, chcą również rozwijać scenę kulturalną. Restaurator posiada dobry zespół ludzi, którzy interesują się kulturą żydowską. Nie tylko chcą szerzyć ją w swojej restauracji, ale też współpracować ze światowymi organizacjami, które wspierają kulturę żydowską.

Powierzchnia lokalu będzie wynosiła 200m2, a do tego do dyspozycji gości powstanie ogródek kawiarniany na dziedzińcu. Lokal będzie można odwiedzić już 20 marca o godz. 12:00 w sercu warszawskiego Starego Miasta przy ul. Podwale 29.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.